Pişmiş zeytinyağı zararlı mı?
Aslında zeytinyağını ısıtma veya sıcak yemeklerde zeytinyağı kullanmanın sağlık açısından hiçbir zararı yoktur. Zeytinyağı, ısıtıldığı zaman da içeriğindeki sağlığa yararlı bileşenleri korur.
Zeytinyağı ile yemek pişirilir mi?
Zeytinyağı ile yemek pişirilir mi?
Sote, kızartma, ızgara, fırın ve aklınıza gelebilecek tüm pişirme yöntemlerinde zeytinyağı kullanabilirsiniz. Zeytinyağı, yemekteki malzemelerin eklenen baharatı özümsemesini, başlangıçların lezzetinin doruk noktasına çıkmasını, tatlıların hafif ve dayanılmaz bir lezzete sahip olmasını sağlar.
Zeytinyağı kanser yapar mı?
Zeytinyağı kanser yapar mı?
Zeytinyağına gelince… Zeytinyağının kanserojen olması bir yana kanseri önleyebileceğine yönelik çok sayıda güvenilir bulgu var. Zeytinyağı ağırlıklı beslenen ülkelerde (Yunanistan, İspanya) meme, kalınbağırsak, yumurtalık ve prostat kanserinin azalabileceğini gösteren araştırmalar yayınlandı.
Zeytinyağı kavrulur mu?
Ayçiçek yağı ya da diğer sıvı yağlarda bu oran 180 derece civarında. Yapılan bir diğer araştırmada ise zeytinyağının dayanma süresi 220 dereceye kadar çıktığı söyleniyor. Yani kızartma yaparken zeytinyağı kullanılmaz, yanar cümlesi bu sonuçla yalanlanmış oluyor diyebiliriz. Hatta zeytinyağı daha çok ısıya dayanıyor.
Zeytinyağlı Kereviz ısıtılır mı?
Zeytinyağlı Kereviz ısıtılır mı?

Yemeklik zeytinyağı nedir?
Yemeklik zeytinyağı nedir?
Natürel zeytinyağları genellikle salata ve çiğ yemekler üzerinde daha güzel bir aroma vermesi için kullanılırken riviera zeytinyağları ise daha hafif aromaları nedeniyle yemeklerde en fazla tercih edilen zeytinyağı çeşitleri arasında bulunuyor.
Zeytinyağı ile kanseri nasıl yendi?
Zeytinyağı hücreleri kuruduğu, zeytinyağının içinde bulunan Oleuropein adlı madde sayesinde hücreler yenilenerek kanser riski %50'ye yakın azaldığı görülmüştür. Fenolik antioksidan bakımından zengin olan zeytinyağı Tüketimi kanser ve kalp hastalıklarını önlemede oldukça etkindir.