S
SoruCevap
Guest
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı süt (fırına sürmeden)
1 tatlı kaşığı tereyağ (fırından çıkınca)
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçler bir yoğurma kabında eritilir.
Un eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Kapağı kapatıp sarılarak 1 saat mayalandırılır.
Mayalanan hamura un serpili bir tezgaha alınıp beze yapılır.
Bezelenen hamur biraz açılır (büyük servis tabağı kadar).
Açılan hamur küçük kareler halinde kesilir.
Kesilen hamurlar minik bezeler halinde yağlı kağıt serili tepsiye birbirine değecek halde dizilir.
Hamurun üzeri örtülüp 20-25 dakika el mayası gelmesi beklenir.
Mayalanan ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı süt sürülür.
180 derece fırına verilir.
30-35 dakika altı-üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürülür, üzerine bir bez örtülüp dinlendirilir.
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket instant maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı yahut sıvı yağ
2 su bardağı un+ 2 yemek kaşığı un(tepeleme)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı süt (fırına sürmeden)
1 tatlı kaşığı tereyağ (fırından çıkınca)
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün gereçler bir yoğurma kabında eritilir.
Un eklenerek hamur güzelce yoğurulur.
Kapağı kapatıp sarılarak 1 saat mayalandırılır.
Mayalanan hamura un serpili bir tezgaha alınıp beze yapılır.
Bezelenen hamur biraz açılır (büyük servis tabağı kadar).
Açılan hamur küçük kareler halinde kesilir.
Kesilen hamurlar minik bezeler halinde yağlı kağıt serili tepsiye birbirine değecek halde dizilir.
Hamurun üzeri örtülüp 20-25 dakika el mayası gelmesi beklenir.
Mayalanan ekmeklerin üzerine 2 yemek kaşığı süt sürülür.
180 derece fırına verilir.
30-35 dakika altı-üstü kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkınca üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı sürülür, üzerine bir bez örtülüp dinlendirilir.
Pıtırcık Kabarcık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı