Modoratör
Efsanevi Üye
Pizzaya domates sosu yerine ne konur?
Özellikle mevsimindeyse tazecik yaz domateslerinden yapılan bir pizza sosunun lezzeti bambaşka! Eğer kış mevsiminde pizza sosu hazırlamak istiyorsanız ve taze domateslere erişiminiz yoksa yazdan hazırlanmış domates konserveleri veya pürelerine başvurabilirsiniz. Onlarla da sos, enfes olacaktır!
Pizza sosunda ne olur?
Pizza Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet domates.
- 1 diş sarımsak.
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik.
- 1,5 çay kaşığı tuz.
- 2 yaprak fesleğen (varsa taze yoksa kurusu da olur)
Pizza sosu salça olur mu?
Pizza sosu salça olur mu?
Not: Sos için ev salçası da ilave ettim ya da hazır satılan domates soslarından da kullanabilirsiniz. Sarımsak tozu da ayrı bir lezzet katacaktır.
Pizza da domates sosu nasıl yapılır?
Pizza da domates sosu nasıl yapılır?
Pizza Sosu Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Salça ve domates püresini bir kaba alın. Sarımsakları ezip ilave edin.
- 2. adım: Kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Eğer ketçabın tatlımsı tadını seviyorsanız 1 çay kaşığı şeker ilave edin.
- 3. adım: Dolapta 2 gün bekleyebilir.
- Not: Bu sosu makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.
Gerçek pizza sosu nasıl yapılır?
Pizza Sosu Nasıl Yapılır
- Bir tencereye yağı koyup ısındıktan sonra sarımsakları ekleyip 30 saniye civarı soteleyin.
- Domates salçasını ekleyip 1 2 dakika karıştırarak pişirin.
- Rondodan geçirdiğiniz veya rendelediğiniz domatesleri ve diğer tüm malzemeleri ekleyip 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
Pizza baharatı nasıl yapılır?
İhtiyacınız olan malzemeler; üç çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber, bir çay kaşığı sarımsak tozu, bir çay kaşığı zerdeçal, bir çay kaşığı kekik ve yarım çay kaşığı tuz. Tüm bu baharatları iyice birbirine karıştırıp kapaklı cam bir baharatlığın içine aktarın.
Italyan pizza sosu nasıl yapılır?
Italyan pizza sosu nasıl yapılır?