Platon a gore egitim nasil olmali?

What disease does Rowan Atkinson have?

Turkcede degistirme nedir?

<

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Platon a göre eğitim nasıl olmalı?

Eğitimin amacı, bireyin ruhunu değiştirmek, diyen filozofa göre, eğitim, devletin elinde olmalıdır. İdeal devlet oluş- tuktan sonra, ideal eğitim sağlanmalıdır. Eğitim alanları olarak; müzik eğitimi, jim- nastik, matematik temel eğitim alanlarındandır.

Platon a göre eğitimin misyonu nedir?

Platon a göre eğitimin misyonu nedir?
Platon'da eğitimin amacı; insanların arzularını eğitmektir. Çünkü ona göre, insanların arzularına hükmetmeleri toplumsallaşma yeteneklerine ve aldıkları eğitime bağlıdır. Platon'un eğitim sistemini; yani klasik yunan eğitimini arzuya sahip iki ayrı tipe verdiği eğitimde büyük ölçüde görmek mümkündür.

John Dewey eğitim felsefesi nedir?

Dewey pragmatist felsefeyi eğitime uygulamıştır. Ona göre; eğitim, yaşam boyu süren bir eylemdir. Bu yüzden en etkili öğrenme, yaparak ve yaşarak edinilir. Çocuğun doğal yapısı, bireysel farklılıkları dikkate alınmalı ve eğitimin merkezi çocuk olmalı, dersler de onun ilgi ve yeteneklerine göre düzenlenmelidir.

Sokrates e göre eğitimin amacı nedir?

Sokrates e göre eğitimin amacı nedir?
Sokrates'in eğitimle ulaşmak istediği nihai amaç insanın kendini gerçekleştirmesi ve mutluluğa ulaşmasıdır.

Platon a göre devleti yönetecek olanlar hangisi olmalıdır?

Platon'a göre devlette bulunan bu üç kısım aklıyla, iradesiyle ve istekleriyle birbiri arasında çatışmaya girmeden, sağlıklı bir şekilde yaşarsa ideal devlet meydana gelecektir. Ona göre ideal devleti aristokratlar yönetmelidir.

Platon devlet adlı eserinde esas olarak hangi kavramı tartışmıştır?

Platon devlet adlı eserinde esas olarak hangi kavramı tartışmıştır?
Devlet (Grekçe: Πολιτεία, Politeía), Sokrates'in sağlıklı ve mutlu bir toplum hayatı için düşündüğü devlet modelini anlatan Platon'un bir eseridir. Günümüzdeki devlet felsefesi üzerinde temel kaynaklardan biri olması açısından önemlidir. Aynı zamanda mutluluk felsefesi üzerine yazılmış bir metindir.

İyi bir devlet nasıl olmalıdır?

Devlet, insanlar arasında cinsiyet, ırk, din, dil, etnik köken farkı gözetmeyen bir kurum olmalıdır. Bir ülkedeki tüm dinlere, dillere, ırklara ve kültürlere aynı ölçüde saygı duyulmalı ve eşit davranılmalıdır. İdeal devletin bu boyutunu, Çoğulcu (Plüralist) Devlet olarak adlandırabiliriz.

Gazali'nin bu sözlerinden hareketle hangisi bilginin kaynağı olabilir?

Gazali'nin bu sözlerinden hareketle hangisi bilginin kaynağı olabilir?
Gazâlî açısından en önemli bilgi kaynaklarından birisi akıldır. Akıl, duyu bilgisinin birçok eksik ve kusurlarını giderir. Akıl bilgi elde ederken duyular dünyasının sonuç olarak ortaya koyduğu bilgilerden yararlandığı gibi, tamamen bunlardan bağımsız muhakeme ve kıyaslama yoluyla da akli bilgiler elde edebilmektedir.

Ibni Sina'nın eğitim sistemi hakkındaki görüşleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

6 yaşına gelince okula gönderilmeli, 14 yaşına kadar okutulmalıdır. Öğretmen dindar, dürüst, bilgili, insaflı, temiz, kibar olmalı; çocuk eğitimi ve öğretimini bilmeli, çocukların yeteneklerini tanımalı, onlarla ilgilenmeli ve onları yalnız bırakmamalıdır.

John Dewey hangi eğitim akımı?

John Dewey hangi eğitim akımı?
John Dewey (20 Ekim 1859 – 1 Haziran 1952), aletçilik olarak bilinen felsefe akımının kurucusu ünlü Amerikalı filozof ve eğitim kuramcısı. Charles Sanders Peirce ve William James'ın görüşlerinin bir sentezini yapmış olan Dewey, pragmatizmi, mantıksal ve ahlaki bir analiz kuramı olarak geliştirmiştir.

El Kindi Kimdir felsefe?

Kindî veya tam adıyla Ebu Yusuf Yakub bin İshak el-Sebbah el-Kindî (Arapça: أبو يوسف يعقوب بن إسحاق الصبّاح الكندي; d. 801, Basra – ö. 873, Bağdat), felsefe, tıp, matematik astronomi, ilahiyat, psikoloji, fizik, kimya ve müziğe kadar pek çok bilim dalında eser yazan Arap bilim insanı.

<
Platon'a göre eğitim, bireyin ruhunu değiştirmeyi amaçlayan bir süreçtir. Ona göre eğitim devletin kontrolünde olmalı ve ideal bir devlet oluşturulduktan sonra ideal eğitim sağlanmalıdır. Platon'un ideal eğitim içeriği arasında müzik eğitimi, jimnastik ve matematik temel eğitim alanları bulunmaktadır.

Eğitimin Platon'a göre misyonu, insanların arzularını eğitmek ve kontrol altına almaktır. Ona göre, insanların arzularını dizginleyerek toplumsallaşma yeteneklerini geliştirmeleri sağlanmalıdır. Platon'un eğitim anlayışı, farklı tipteki insanlara özgü eğitim yaklaşımlarını içerebilir.

Sokrates'e göre eğitimin amacı ise insanın kendini gerçekleştirmesi ve mutluluğa ulaşmasıdır. Sokrates, eğitim yoluyla insanların daha iyi birer birey olmalarını ve içsel potansiyellerini keşfetmelerini amaçlar.

Platon'a göre devleti yönetecek olanlar ise akıllı, iradeli ve istekleriyle uyumlu olan aristokratlar olmalıdır. Platon'a göre, bu üç kısım bir arada uyum içinde yaşadığında ideal devlet oluşacaktır.

Platon'un "Devlet" adlı eserinde tartıştığı temel kavram, sağlıklı ve mutlu bir toplum hayatı için önerdiği devlet modelidir. Devlet felsefesi üzerindeki etkileriyle önemli bir metin olan "Devlet", günümüzde de devlet anlayışını şekillendirmeye devam etmektedir.

İyi bir devlet, insanlar arasında ayrım yapmaksızın herkesin hak ve özgürlüklerini eşit şekilde koruyan ve herkesin kültürel, dini, etnik farklılıklarına saygı gösteren bir yapıya sahip olmalıdır.

Gazali'nin bilgi kaynağı olarak akla verdiği önemden yola çıkarak, doğru bilgiye ulaşmada akılın kritik bir rol oynadığına dikkat çekilebilir. Akıl, duyu bilgisinin eksikliklerini giderir ve akli yollarla bilgi elde etmemizi sağlar.

İbni Sina'nın eğitim sistemi hakkındaki görüşleri, çocukların okul eğitimine erken yaşta başlamasını ve öğretmenlerin çocukların bireysel yeteneklerine önem vermesini vurgular. Öğretmenin özellikleri arasında dindarlık, dürüstlük, bilgi sahibi olma ve çocuklarla ilgilenme gibi unsurlar bulunmaktadır.

John Dewey, pragmatizmin etkisiyle aletçilik felsefesini eğitime uygulamış ve eğitimin yaşam boyu süren bir süreç olduğunu savunmuştur. Dewey'e göre, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre öğretim yapılmalı ve öğrenme deneyim temelli olmalıdır.

El Kindi, felsefe, tıp, matematik, astronomi, ilahiyat, psikoloji, fizik, kimya ve müzik gibi birçok bilim dalında eser veren önemli bir Arap bilim insanıdır. El Kindi'nin eserleri, o dönemde ve sonrasında İslam dünyasında önemli bir etkiye sahip olmuştur.

What disease does Rowan Atkinson have?

Turkcede degistirme nedir?

Geri
Üst Alt