Son Konular

Platonun egitimde onem verdigi dersler nelerdir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Platonun eğitimde önem verdiği dersler nelerdir?

Temeli de belirli ahlaki amaçlardır. Bu yönüyle tarih, edebiyat, din ve felsefe aracılığıyla moral ve değerler eğitimi yapılmasına özel bir önem verirler. İdealist eğitim felsefesi, daimici eğitim kuramı diye adlandırılır.

Platon'un yöneticiler için önerdiği eğitimler nelerdir?

5 Aşağıda sırayla öncelikle Eğitim Alanları; Müzik Eğitimi, Beden Eğitimi, Matematik Eğitimi, Astronomi Eğitimi, daha sonra Eğitimin Amacı, Eğitimin Faydaları ve Bireylerin Eğitimi; Çocukların Eğitimi, Kadınların Eğitimi, Bekçilerin Eğitimi ile Yöneticilerin Eğitimi ele alınmaktadır.

Eflâtûn ismi nereden geliyor?

Eflâtûn ismi nereden geliyor?
Arapça Aflātūn veya Falātūn أفلاتون/فلاتون "Yunan filozofu Platon"un (MÖ 429-347) Arapça adı" özel adından türetilmiştir.

Platon'un eğitim anlayışı nedir?

Platon egitimle insanı bilgilendirmekten daha çok ruhu yüceltmeyi hedefler. Egitim ruhu iyiye dogru yönlendirmedir.Yani ahlaksal bir etkinliktir, bu yüzden egitimli insan aynı zamanda erdemli insandır. Egitimle insan iyi olana yani Tanrı'ya benzemeye çalısmalıdır.

Farabiye göre eğitim nasıl olmalı?

-Eğitimde ve öğretimde; kolaydan başlanıp, zora doğru gidilmelidir. "Korkutmayın, müjdeleyin; zorlaştırmayın, kolaylaştırın" ilkesine göre hareket edilmelidir. -Bir şey doğru ve tam öğretilmeden; başka bir şeyin eğitimine ve öğretimine geçilmemelidir.

Platon a göre devlet yöneticileri kim olmalıdır?

Platon a göre devlet yöneticileri kim olmalıdır?
Platon'a göre devlette bulunan bu üç kısım aklıyla, iradesiyle ve istekleriyle birbiri arasında çatışmaya girmeden, sağlıklı bir şekilde yaşarsa ideal devlet meydana gelecektir. Ona göre ideal devleti aristokratlar yönetmelidir.

Platon ve Eflâtûn aynı kişi mi?

Platon'un (Eflatun) Felsefesinin Dönemleri. "Gençlik dialogların" veya "Sokratik dialoglar"ın kaleme alındığı dönemdir. Bu çalışmalarda Eflatun, hocasının öğretisini, gerçeğe en uygun şekilde vermeye çalışan, katıksız bir Sokrates'çidir.

Platon'un eğitimde önem verdiği dersler, temeli belirli ahlaki amaçlara dayandırır. Platon, tarih, edebiyat, din ve felsefe aracılığıyla moral ve değerler eğitimine özel bir önem verir. İdealist eğitim felsefesine sahiptir ve daimici eğitim kuramını benimser.

Platon, yöneticiler için önerdiği eğitimleri 5 ana başlık altında ele almıştır: Müzik Eğitimi, Beden Eğitimi, Matematik Eğitimi, Astronomi Eğitimi ve Yöneticilerin Eğitimi. Bu eğitimlerin amacı, faydaları ve bireylerin eğitimine olan etkisi üzerinde durmuştur.

"Eflâtûn" ismi, Yunan filozofu Platon'un Arapça adından türetilmiştir. Arapça Aflātūn veya Falātūn أفلاتون/فلاتون şeklinde yazılan Platon ismi, Eflâtûn olarak bilinir.

Platon'un eğitim anlayışı, insanı sadece bilgilendirmekle kalmayıp ruhunu yüceltmeyi hedefler. Eğitim, insanın ruhunu iyiye yönlendirmeyi amaçlayan ahlaki bir etkinliktir. Platon'a göre eğitimli insan, aynı zamanda erdemli bir insandır ve insanın Tanrı'ya benzemesi için çaba göstermelidir.

Farabi'ye göre eğitimde ve öğretimde kolaydan başlanıp zora doğru gidilmeli, öğrenme süreci korkutmadan ve zorlaştırmadan kolaylaştırılmalıdır. Doğru ve tam öğretilmeden başka konulara geçilmemelidir.

Platon'a göre devlet yöneticileri, devlette bulunan üç kısım olan akıl, irade ve istekleriyle uyum içinde yaşayacak aristokratlar olmalıdır. Platon'a göre ideal devlet, bu üç yapının çatışmadan sağlıklı bir şekilde bir arada yaşamasıyla oluşacaktır.

Platon ve Eflâtûn aynı kişidir. Eflâtûn, Arap kültüründe Platon'un adının Arapça yazımı olarak kullanılmaktadır. Platon'un felsefesinin dönemleri incelendiğinde gençlik dönemlerindeki Sokratik ve katıksız Eflatun/Sokrates'çi yaklaşımları görülebilir.

Vaaz vermek ne anlama gelir?

Etik kavrami evrensel midir?

1. Konular

1. 1.280.304
  2. Mesajlar

1. 1.676.634
  3. Kullanıcılar

1. 31.574
  4. Son üye

Geri
Üst Alt