Son Konular

Polislik Genel Saglikta nelere bakiliyor?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Polislik Genel Sağlıkta nelere bakılıyor?

Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.

Polislik için sağlık raporu hangi hastanelerden alınır?

Polislik için sağlık raporu hangi hastanelerden alınır?
Öğrenci adayları için düzenlenecek giriş raporları, okulların denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır. Özel hastane, sağlık ocağı veya tam teşekküllü olmayan hastanelerden alınan raporlar dikkate alınmaz.

Pomem sağlıktan elenen tekrar polis olabilir mi?

Pomem sağlıktan elenen tekrar polis olabilir mi?
PAEM, POMEM, PMYO yönetmeliklerinde yapılan değişiklikle sağlık kurulu raporu olumsuz olan adaylar, ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren bir yıl içerisinde "bir defaya mahsus olmak üzere" devlet hastanelerinden alacakları "sağlık durumunun düzeldiğine" ilişkin rapor ile başvurmaları halinde, sağlık kurulu raporu …

Dövme polis olmaya engel mi?

1) Beş metreden bakmakla eşkal belirleyici olan lezyonlar öğrenciliğe engeldir. 2) Yazlık üniforma giyildiğinde vücudun açık bölgelerinde kalan her türlü dövme ve benzeri kalıcı uygulamalar öğrenciliğe engeldir.

Polislik Genel sağlık raporu nereden alınır?

Polislik Genel sağlık raporu nereden alınır?
Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğünce aday öğrencilere sağlık kurulu raporları okulun/eğitim merkezinin denetim ve gözetiminde tam teşekküllü hastanelerden aldırılır ve 10 uncu madde hükümlerine göre işlem yapılır.

Pomem sağlık muayenesi ne zaman?

Pomem sağlık muayenesi ne zaman?
19 Ocak 2021. 27. Dönem POMEM sınavları Ön Sağlık Kontrolü aşamasıyla 15 Şubat 2021 tarihinde başlayacaktır. Başvuru merkezleri ve tarihleri ilerleyen günlerde Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi www.pa.edu.tr adresinde açıklanacaktır.

Pomem intibak eğitimi ne kadar sürer?

İntibak eğitimleri yaklaşık olarak 2 hafta süresince devam eder ve son haftanın pazar günü sonlanır.

Sırt dövmesi polisliğe engel mi?

Sırt dövmesi polisliğe engel mi?
Kellik ve dövme artık polisliğe engel değil.

Depresyon hastası polis olabilir mi?

Depresyon hastası polis olabilir mi?
Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki E dilimi sağlık şartlarını taşıyanlar ile psikiyatrik rahatsızlık nedeniyle eğitim-öğretim kurumlarından ilişiği kesilenler Emniyet Teşkilatında Devlet memurluğuna atanamazlar.

Polislik için genel sağlık kontrollerinde incelenen temel noktalar arasında boy kilo oranı (beden kitle endeksi), vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testi gibi unsurlar yer almaktadır. Ayrıca, polislik için sağlık raporu alınacak hastaneler tam teşekküllü hastaneler olmalıdır; özel hastane, sağlık ocağı veya tam teşekküllü olmayan hastanelerden alınan raporlar dikkate alınmamaktadır.

Eğer bir aday sağlık nedeniyle elenirse ve daha sonra sağlık durumu düzelirse, belirli şartlar altında tekrar başvurarak polis olma şansına sahip olabilir. Ancak bu durum yönetmeliklerde belirtilen prosedürlere ve sürelere uygun olarak gerçekleşmelidir.

Dövme konusunda, vücudun açık bölgelerinde kalan dövmeler ve benzeri kalıcı uygulamaların öğrenciliğe engel olduğu belirtilmektedir. Ancak, günümüzde sırt dövmesi veya benzeri dövmeler polislik için bir engel teşkil etmemektedir. Kellik ve dövme artık polisliğe engel olmayan faktörler arasındadır.

Depresyon hastalığı olan bireylerin Emniyet Teşkilatı'na atanmalarına ilişkin olarak, sağlık durumlarına göre sınıflandırılmaktadırlar. Psikiyatrik rahatsızlıklardan dolayı eğitim-öğretim kurumlarından ilişiği kesilenlerin, Emniyet Teşkilatı'nda devlet memurluğuna atanamayacakları belirtilmektedir. Bu konuda sağlık şartlarını ve yönetmelikleri dikkate almak önemlidir.

Leica kameralar neden pahali?

Italya trafik cezasi odenmezse ne olur?

1. Konular

1. 1.281.455
  2. Mesajlar

1. 1.679.325
  3. Kullanıcılar

1. 31.812
  4. Son üye

Geri
Üst Alt