T
theking
Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
2 orta uzunluk kereviz
2 adet portakal
1 orta uzunluk patates
4 adet havuç
4 diş sarımsak
1 adet limon
Zeytinyağı
Un
Tuz
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizleri saplarından ayırıp soyma bıçağı ile kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Derin bir kaba kerevizleri alıp bir parmak üzeri olacak kadar su ile doldurun.
1 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu da dahil edip karıştırın.
Rengini kaybetmemesi için bu suda bekleyecek.
O sırada patates ve havuçları soyup doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Tencereye bol zeytinyağı koyup ısınınca sarımsakları kavurun ve havuçları ekleyin. Yemeğin turuncu beğenilen bir renk alması için havuçları bir mühlet kavuracağız.
Akabinde patatesleri ekleyin ve kavurun. Daha önce limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri de süzüp tenreceye alın.
Bir müddet kavurduktan sonra 1 su bardağı portakal suyu ek edin. Beğenilen bi koku ve aroma vermesi için bu basamakta portakal ve limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz.
2 adet portakaldan yaklaşık 200 ml su elde edebilirsiniz. Yarım limonun suyunu da ekleyin. Bu da yemeğe güzel bir mayhoşluk katacaktır.
5 dk kadar kapağı kapatıp pişirdikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve birkaç tutam tuz ek edin.
Yemeğiniz kaynamaya devam ederken kereviz saplarını ve taze yapraklarını ince kıyım doğrayıp yemeğe ekleyin.
15 dk kadar yüksek ateşte kaynasın,hepsi bu kadar afiyet olsun!.
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 orta uzunluk kereviz
2 adet portakal
1 orta uzunluk patates
4 adet havuç
4 diş sarımsak
1 adet limon
Zeytinyağı
Un
Tuz
Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kerevizleri saplarından ayırıp soyma bıçağı ile kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Derin bir kaba kerevizleri alıp bir parmak üzeri olacak kadar su ile doldurun.
1 yemek kaşığı un ve yarım limonun suyunu da dahil edip karıştırın.
Rengini kaybetmemesi için bu suda bekleyecek.
O sırada patates ve havuçları soyup doğrayın.
Sarımsakları rendeleyin.
Tencereye bol zeytinyağı koyup ısınınca sarımsakları kavurun ve havuçları ekleyin. Yemeğin turuncu beğenilen bir renk alması için havuçları bir mühlet kavuracağız.
Akabinde patatesleri ekleyin ve kavurun. Daha önce limonlu suda beklettiğimiz kerevizleri de süzüp tenreceye alın.
Bir müddet kavurduktan sonra 1 su bardağı portakal suyu ek edin. Beğenilen bi koku ve aroma vermesi için bu basamakta portakal ve limon kabuğu da rendeleyebilirsiniz.
2 adet portakaldan yaklaşık 200 ml su elde edebilirsiniz. Yarım limonun suyunu da ekleyin. Bu da yemeğe güzel bir mayhoşluk katacaktır.
5 dk kadar kapağı kapatıp pişirdikten sonra üzerini biraz geçecek kadar sıcak su ve birkaç tutam tuz ek edin.
Yemeğiniz kaynamaya devam ederken kereviz saplarını ve taze yapraklarını ince kıyım doğrayıp yemeğe ekleyin.
15 dk kadar yüksek ateşte kaynasın,hepsi bu kadar afiyet olsun!.
Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı