Modoratör
Yeni Üye
Postpartum kanamaların önlenmesinde hemşirelerin sorumlulukları nelerdir?
Kanamanın önlenmesinde, fark edilmesinde ve yönetiminde kilit nokta hemşire/ebelerdir. Hemşire/ebeler kanamaya ilişkin riskli durumları travay sürecinde saptamalı, doğumdan sonra uterus, perine, batın, varsa epizyotomi ve laserasyonları iyi değerlendirmelidir.
Postpartum doğum ne demek?
Postpartum sadece doğum sonrasında görülmektedir. Postpartum tıp dilinde yer alan bir terimdir. Postpartum demek lohusa depresyonu demektir.
Postpartum takibi nedir?
Postpartum takibi nedir?
Doğum Sonu Dönem Lohusalık dönemi (puerperium) plasenta- nın doğumu ile başlayan ve doğum sonrası 6-12 haftayı içeren dönemdir ve postpartum dönem olarak da adlandırılmaktadır. Doğum ile tam fizyolojik involüsyon ve psikolojik uyum ara- sındaki dönemi kapsar.
Atoni geliştiğinde ne yapılır?
Atoni geliştiğinde ne yapılır?
Atoni geliştiğinde ebe/hemşirenin sorumlulukları şunlardır:
- Uterusa daha az kan gitmesi için hasta sırt üstü yatırılır,
- Palpasyonla gevşek olan uterusa masaj yapılarak kontrakte olması sağlanır,
- Uterotonik ve kan volümünü yükselten ilaçlar istemlenebilir. İlaçları zamanında uygulamak ve izlemek.
Uterus Retansiyonu nedir?
Fetusun doğumundan 30 dakika sonra hala plasentanın çıkmamasıdır. Tüm doğumların %2-6 sında görülür. Plasenta retansiyonu öyküsü olanlarda risk 2 misli artmıştır. En önemli neden yetersiz desiduaya bağlı plasentanın olağandan daha sıkı tutunmasıdır.
Postpartum dönem nedir?
Peripartum dönem; doğum öncesi (prepartum), doğum (partum) ve doğum sonrası (postpartum) olmak üzere üç dönemi kapsamaktadır.
Doğumdan 40 gün sonra ilişkiye girilir mi?
Doğumdan 40 gün sonra ilişkiye girilir mi?
Normal doğumda olduğu gibi sezaryen doğum sonrası da 6 hafta yani 40 gün beklenmesi yeterlidir. Çiftler sezaryen doğum sonrası 40 gün geçtiğinde kadın doğum uzmanının da onayıyla cinsel ilişkiye girebilirler.
Atoni nasıl tedavi edilir?
Atoni nasıl tedavi edilir?