haberci
Meraklı Üye

Prof. Dr. Sertaç Yıldız, akademik kariyeri ve bilim dünyasına katkılarıyla tanınan, Türkiye'nin önde gelen bilim insanlarından biridir. 1980 yılında İstanbul'da doğan Yıldız, lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesinde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümünde lisans eğitimine başlamıştır. Burada gösterdiği üstün başarı sayesinde, lisansüstü eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etme fırsatı yakalamıştır.
Eğitim ve Akademik Kariyer
Prof. Dr. Sertaç Yıldız, Massachusetts Institute of Technology (MIT)'de yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamış, özellikle kuantum fiziği alanındaki çalışmalarıyla dikkat çekmiştir. Doktora tezinde, kuantum mekaniği ve nanoteknoloji üzerine yaptığı araştırmalar, bilim dünyasında büyük yankı uyandırmış ve birçok ödüle layık görülmüştür.
Akademik kariyerine Harvard Üniversitesi'nde devam eden Yıldız, burada doçentlik unvanını almış ve kısa sürede profesörlüğe yükselmiştir. 2015 yılında Türkiye'ye dönen Yıldız, Koç Üniversitesi Fen Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaya başlamıştır.
Bilimsel Katkılar ve Yayınlar
Prof. Dr. Yıldız, kuantum hesaplama ve fotonik malzemeler üzerine yaptığı araştırmalarla uluslararası alanda tanınmaktadır. 50'den fazla bilimsel makale yayımlamış, çalışmaları saygın dergilerde yer bulmuştur. Ayrıca, birçok uluslararası konferansta davetli konuşmacı olarak yer almıştır.
Ödüller ve Başarılar
Prof. Dr. Sertaç Yıldız, TÜBİTAK Bilim Ödülü ve Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) Başarı Ödülü gibi prestijli ödüllerin sahibidir. Bilim dünyasına yaptığı katkılar ve yetiştirdiği öğrencilerle adından sıkça söz ettirmektedir.
Kişisel Hayat
Evli ve iki çocuk babası olan Yıldız, aynı zamanda bir doğa tutkunu ve amatör fotoğrafçıdır. Boş zamanlarını ailesiyle doğa yürüyüşleri yaparak geçirmekte ve bilimsel araştırmalarına ilham toplamaktadır.
Prof. Dr. Sertaç Yıldız, bilim dünyasına olan tutkusuyla ve yeniliğe açık yaklaşımıyla genç nesillere ilham vermeye devam etmektedir.