Modoratör
Yeni Üye
Protein analiz yöntemleri nedir?
Protein analizi için kullanılan yöntemler:
- Elektroforez.
- Kromatografi.
- Protein parmakizi.
- ELISA "Enzyme-linked immunosorbent assay"
- X-Işını Kristalografisi.
- Nüklear Manyetik Rezonans (NMR)
- Kütle spektrometresi (Mass spectrometry, MS)
- Protein mikroarray.
Biuret yöntemi nedir?
Biüret Yöntemi ✓ Yöntem biüret ayıracındaki bakır iyonlarının (Cu+2) peptid azotlarına bağlanması (biüret reaksiyonu) sonucu alkali çözeltide 540-560 nm'de maksimum absorbsiyon gösteren renkli bir kompleks (mavi renk) oluşturması esasına dayanır.
Protein saflaştırma nasıl yapılır?
Protein saflaştırma nasıl yapılır?
Isıya dayanıklı bazı proteinlerin saflaştırılmasında kullanılan bir yöntem, ısıtma yoluyla diğer proteinleri denatüre etmektir. Denatüre olan proteinler çökelir, ısıya dayanıklı olan protein ise sıcaklık azaltıldıktan sonra tekrar katlanıp doğal konformasyonuna kavuşur.
Protein analizi nedir?
Protein analizi nedir?
Gıdalarda protein tayini, azot miktarının belirlenmesi esasına dayanmaktadır. Azot miktarı ile belirlenen protein miktarına da "ham protein miktarı" denir. Proteinler, yapı taşları olan aminoasitlerin bir araya gelmesiyle oluşan büyük moleküllü bileşiklerdir.
Protein tayin yöntemleri nelerdir?
Toplam protein tayini, genel bazı yöntemlere dayanır. Bunun için günümüze kadar çok çeşitli direkt ve indirekt teknikler geliştirilmiştir. Bu yöntemler Kjeldahl metodu, infrared spektroskopisi, turbidimetri, flourimetri, refraktometri polarimetri olarak sayılabilir.
Kjeldahl azotu nedir ölçümü nasıl yapılır?
Organik azot ile amonyak azotu, çeşitli analizler ile birlikte ölçülmekte ve sonuçlar toplam Kjeldahl azotu olarak nitelendirilmektedir. Toplam oksitlenmiş azot değeri, nitrat ve nitrit değerlerin toplamıdır. Su ve atıksu ölçümleri kapsamında laboratuvarlarda Kjeldahl azotu ölçümleri de yapılmaktadır.