S
SoruCevap
Guest
Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı yeşil mercimek
1 orta uzunluk soğan
1 havuç
1 kapya biber ya da yeşil biber kullanabilirsiniz
1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (göz kararı)
5-6 su bardağı su (çekerse ilave edebilirsiniz)
1 su bardağı erişte
Tuz, karabiber
Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle kesinlikle yeşil mercimeği farklı bir tencerede haşlıyoruz ki siyah suyunu süzelim.
Yumuşayınca süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
Sonrasında soğan, havuç, biberleri bir tencerede yağı ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine salçalarımızı da ek edip bir müddet daha karıştırıyoruz.
Artık yeşil mercimeğimizi ekleyebiliriz. Üzerine de suyumuzu ek ediyoruz.
2-3 dk sonra erişteleri de içerisine ek edip, tuz karabiber de koyuyoruz.
20 dk içerisinde servise hazır olacaktır.
Not: yeşil mercimekleri önden çok haşlamayın, erimeye başlarsa yemeğin içerisinde sonradan da eriyecektir.
Biraz yumuşaması ve birinci suyunu atması kâfi.
Hepinize afiyet olsun
1 su bardağı yeşil mercimek
1 orta uzunluk soğan
1 havuç
1 kapya biber ya da yeşil biber kullanabilirsiniz
1 tatlı kaşığı biber salçası (ben acı kullandım)
1 tatlı kaşığı domates salçası
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ (göz kararı)
5-6 su bardağı su (çekerse ilave edebilirsiniz)
1 su bardağı erişte
Tuz, karabiber
Proteın Deposu Yeşil Merçimek Yemeği / Çorbası Tanımı Yapılışı
Öncelikle kesinlikle yeşil mercimeği farklı bir tencerede haşlıyoruz ki siyah suyunu süzelim.
Yumuşayınca süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
Sonrasında soğan, havuç, biberleri bir tencerede yağı ekleyerek kavuruyoruz. Üzerine salçalarımızı da ek edip bir müddet daha karıştırıyoruz.
Artık yeşil mercimeğimizi ekleyebiliriz. Üzerine de suyumuzu ek ediyoruz.
2-3 dk sonra erişteleri de içerisine ek edip, tuz karabiber de koyuyoruz.
20 dk içerisinde servise hazır olacaktır.
Not: yeşil mercimekleri önden çok haşlamayın, erimeye başlarsa yemeğin içerisinde sonradan da eriyecektir.
Biraz yumuşaması ve birinci suyunu atması kâfi.
Hepinize afiyet olsun