Modoratör
Yeni Üye
Psikolojik astım nedir?
Astım olmasa bile astım benzeri bir hastalıktır. Eğer hiçbir şey yoksa nefes alıyorum ama yetmiyor düşüncesi oluyorsa bunlar genellikle psikolojik olarak değerlendiriliyor." Astım uzun dönem umursanmadığında geri dönüşü olmayan hava akımı kısıtlamasına neden olacağı uyarısında bulunan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.
Astım hastalığı neden meydana gelir?
Astım, solunum yollarını tıkayan ve nefes almayı zorlaştıran kronik bir hastalıktır. Astımda, hava yolu etrafındaki düz kaslar, alerjenler, duman, soğuk hava veya egzersiz gibi tetikleyicilere yanıt olarak kasılır ve mukus adı verilen yapışkan salgının üretimi artar; bu durum hava yolunun daralmasına neden olur.
Psikolojik astım nasıl olur?
Astım hastalarında, toplumun ge- neline göre psikolojik stres ve buna bağlı psikolojik bozuklukların görülme sıklığının daha yüksek olduğu belirtilmiştir. Stres durumları ve çok fazla gülmek, ağlamak gibi duygusal olaylar da astım şi- kayetlerinin ortaya çıkmasına yol açabilmektedir.
Psikolojik astım nasıl geçer?
Psikolojik astım nasıl geçer?
Astımın temel belirtilerinin tedavisine ek olarak, psikiyatrik açıdan destekleyici nitelikte pek çok ilaç ve tedavi işe yarar.Biz genellikle antidepresanlar ve sakinleştiricileri tedaviye ekleriz.Bazen de destekleyici olarak akupunktur gibi teknikler uygulanabilir.
Astım hastası olduğu nasıl anlaşılır?
Astım hastası olduğu nasıl anlaşılır?
Astım hava yollarının tıkanmasının neden olduğu ataklar halinde kendini gösterir. Astım belirtileri genellikle; öksürük, nefes darlığı, hırıltılı nefes alıp verme ve göğüste sıkışma hissidir.
Astım hastalığı nasıl geçer?
Artan sıvılar astımda oluşan mukusun seyreltilmesini sağlarken, öksürüğün kesilmesini ve rahat nefes alınıp verilmesi sağlanır. Diğer Besinler: Astıma iyi gelen diğer besinler ise; maydanoz, portakal suyu, nane, yoğurt, ılık süt, rezene tohumu, balıktır.
Astım alevlenmesi ne demek?
Astım hastasında, akciğer fonsiyonunda progresif olarak azalma ve nefes darlığı, öksürük, wheezing ve göğüste sertlik gibi semptomların progresif artışı ile karakterize epizodlar Astım alevlenmesi olarak bilinir.
Astım ne kadar tehlikeli?
Nefes darlığı, hırıltı ve öksürük belirtileriyle ortaya çıkan astım hastalığı, düzenli takipler ve yaşam tarzına düzenlemeleri ile kontrol altına alınabiliyor. Ancak tedavi edilmeyen astım, benzer belirtiler gösteren ama çok daha tehlikeli bir solunum yolu hastalığı olan KOAH'a dönüşebiliyor.