- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 998
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.765
- Meslek
- Webmaster
Puf böreği nasıl yapılır?
Puf Böreği Nasıl Yapılır?
- Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba alıp karıştırın.
- Yanlardan orta kısma doğru un alarak, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin.
- Peyniri rendenin ince bölümü ile rendeleyip ince kıydığınız maydanozla karıştırın.
Çiğ börek nasıl yapılır Refika?
Çiğ Börek
- Hamuru için bir kaba 1 su bardağı un, 1/3 su bardağı su, 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı tuz, ½ paket kabartma tozu ve erittiğiniz 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, kaşıkla karıştırmaya başlayın.
- Hamur kıvamını almaya başlayınca elinizle yoğurmaya geçebilirsiniz.
Çiğ börek kıyması kavrulur mu?
Çiğ börek kıyması kavrulur mu?
Çiğ börek kıyması kavrulur mu? Orjinal çiğ börek yapılışında kıyma kavrulmaz.
Çiğ börek hamuru nasıl olmalı?
Çiğ börek hamuru nasıl olmalı?
Bir kabın içerisinde 1 su bardağı ılık su, 3 su bardağı un, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 tatlı kaşığı üzüm ya da elma sirkesini karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp bezelere ayırın. Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın.
Puf böreği hamuru nasıl yapılır?
Hamuru için yoğurma kabına un, sirke, yumurta, tuz, kabartma tozu ve suyu alalım. Ardından hamurumuzu toparlanıncaya kadar yoğuralım. Toparlanan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve dinlenmeye bırakalım. Hamurumuz dinlenirken bizde iç harcını hazırlayalım.
Tavada çiğ börek nasıl yapılır?
Soğanı rendeleyin, domatesi, maydanozu, sivri biberi doğrayın tuzu ve karabiberi de ekleyip karışımı şöyle bir karıştırın. Bu karışıma kıymayı da ekleyerek kıymayı iyice yoğurun içine 1 çay bardağı su ekleyerek kıymayı açın kıymayı yumuşatın. Kıymada hazır. Hamuru tezgaha alın.
Çi börek mi çiğ börek mi?
Çi börek mi çiğ börek mi?
Çiböreğin Eskişehir'e gelişini ve isminin doğru yazılışını anlattan Temel, "Asıl ismi 'çibörek'tir, yumuşak 'g' harfi yoktur. Çibörekteki 'çi' eki lezzetli anlamında, lezzetli börek olarak kullanılır. Çibörek, Orta Asya'da Tatarların yaptığı bir yemek çeşididir. Tatarlar Kırım ve Orta Asya'dan Eskişehir'e göçmüş.