Son Konular

Push Notification ticari elektronik ileti midir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Push Notification ticari elektronik ileti midir?

İYS sistemine göre sadece arama, mesaj ve e-posta açısından bir uygulama olacağından; push notification ve çevrimiçi reklam türü olan pop-up'lar bu sistem bakımından ticari elektronik ileti olarak kabul edilmemiştir.

İYS güvenli mi?

İYS güvenli mi?
İYS, vatandaşların tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek noktada ve güvenli bir biçimde tutmaktadır. Böylece vatandaşlar aynı yerde tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapabilir. Bu amaçla vatandaşlar İYS İnternet sitesi, e-Devlet veya İYS Mobil uygulamasını kullanabilir.

Ticari elektronik ileti izni nasıl alınır?

Ticari Elektronik İletilerde Onay Alma
- Onayın yazılı olarak yahut başkaca her türlü elektronik iletişim aracı ile alınması mümkün.
- Onayda alıcı, ticari elektronik iletileri kabul ettiğine dair irade beyanını ortaya koymalıdır.
- Eğer fiziki ortamda yani hazırlar arasında bir onay söz konusu ise alıcının imzası aranır.

Ticari elektronik ileti izni ne demek?

Ticari elektronik ileti izni ne demek?
Firmaların müşterilerine ve müşteri adaylarına ticari elektronik ileti gönderebilmeleri için, öncesinde müşterinin konu hakkında aydınlatılmış ve onayının alınmış olması gerekiyor. Bu onay da yine her türlü elektronik iletişim aracı veya ortamlar vasıtasıyla veya ıslak imza yoluyla veriliyor.

İYS kimler için zorunlu?

İYS (İleti Yönetim Sistemine) Kayıt Yaptırmak Zorunlu Mu? Sesli arama, e-posta veya sms gibi ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler İleti Yönetim Sistemi (İYS)'ne kaydolmak zorundadır. Yalnızca sistem üzerinde onayı olan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir.

Vatandas IYS kimin?

Vatandas IYS kimin?
şirketin tek hissedarı türkiye odalar ve borsalar birliği'dir." vatandas girisine acılan uygulamadır, girip, mail ya da telefonunuzun hangi firmalarca sms ve mail gonderimine onaylı oldugunu gorebilirsiniz.

IYS kimin?

İleti Yönetim Sistemi (İYS), 1 Mayıs 2015 tarihinde yürürlüğe giren 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun ve Ticari İletişim ve Ticari Elektronik İletiler Hakkında Yönetmelik çerçevesinde Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş (TOBB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce sunulan ticari …

Push notification, İYS sistemine göre ticari elektronik ileti olarak kabul edilmemektedir. İYS (İleti Yönetim Sistemi), vatandaşların ticari elektronik iletilere verdiği onayları güvenli bir şekilde saklayarak tüm onay ve ret işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlar. Ticari elektronik ileti izni alınırken alıcının irade beyanını açıkça ortaya koyması gerekmektedir. Firma, müşteriye ticari elektronik ileti gönderebilmek için önceden müşteriden aydınlatılmış ve alınmış bir onay gerekmektedir.

İYS'ye kayıt yapmak zorunlu olup, ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişilerin bu sisteme kayıt olmaları gerekmektedir. Sadece İYS'de onayı bulunan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilebilmektedir. "Vatandaş IYS" şirketin tek hissedarı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından oluşturulan bir uygulamadır. Bu uygulamaya girerek hangi firmaların size SMS ve e-posta gönderimine onaylı olduğunu görebilirsiniz.

İleti Yönetim Sistemi (İYS), Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından sunulan bir ticaret uygulamasıdır. Bu sistem ticari elektronik iletilerin düzenlenmesini sağlar ve ticaret iletişimini denetler.

Is Newmarket Suffolk or Cambridgeshire?

Hertz Rent a Car kimin?

1. Konular

1. 1.281.648
  2. Mesajlar

1. 1.679.858
  3. Kullanıcılar

1. 31.868
  4. Son üye

Geri
Üst Alt