- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.389
- Meslek
- Webmaster
R kodlama nedir?
R, istatistiksel hesaplama ve grafikler için yazılım ortamı olup aynı zamanda programlama dilidir. R Foundation tarafından desteklenen ve GNU Tasarısının parçası olan bir özgür yazılımdır.
R programı nasıl kurulur?
R'ın internet sitesinden işletim sisteminize uygun programı indirip kurabilirsiniz. Linux, Mac OS ve Windows işletim sistemleri için sürümleri mevcuttur. Windows işletim sistemi için "Download R for Windows" seçeneğini seçeriz. Aşağıdaki linkten indirme yapılabilecek internet sitesine gidebilirsiniz.
R Studio nedir ne işe yarar?
R-Studio, Windows, Mac ve Linux için kararlı ve aktif olarak desteklenen sürümler içeren çok platformlu bir disk kurtarma paketidir. Windows için R-Studio, Mac için R-Studio ve Linux için R-Studio yazılımlarının her biri aynı performansa ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan disk kurtarma araçlarıdır.
R Studio nerede kullanılır?
Daha çok veri bilimi ve makine öğreniminde kullanılır. Dünyanın dört bir yanından gönüllü geliştirici ekibi olan R çekirdek geliştirme ekibi tarafından yönetilmektedir. R, çok çeşitli istatistiksel ve grafiksel teknikler sağlar, ayrıca oldukça genişletilebilir bir dildir.
R kurulumu hangi web sitesinden yapılabilir?
R ücretsizdir. Kendi resmi web sitesinden (http://www.r-project.org ) R ücretsiz indirip bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
R cran nedir?
R, 1993 yılında Ross Ihaka ve Robert Gentleman tarafından geliştirilen bir programlama dili olup istatistiksel ve grafiksel yöntemlerin kapsamlı bir kataloğuna sahiptir.
Orta düzey r Programı Nedir?
R Programı 14400'ün üzerinde paket ve yüz binlerce fonksiyon içeren, tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. R programı İstatistik, mühendislik, temel bilimler (biyoloji, fizik, kimya), ziraat, tıp vb. çok geniş bir alanda kullanılabilir.
R programlama dili hangi alanlarda kullanılır?
R programlama dili kısaca; istatistiksel hesaplama, veri analizi ve bilimsel araştırmalarda verileri temizlemek, analiz etmek, görselleştirmek ve anlamlı hale getirmek için istatistikçiler, veri bilimcileri,veri analistleri,araştırmacılar ve pazarlamacılar tarafından yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir.