Modoratör
Efsanevi Üye
RADIUS protokolünün iki özelliği nedir?
RADIUS server kullanıcıdan aldığı temel authentication (oturum), authorization (yetkilendirme) ve accounting (gerçekleştirme) işlemlerini uygular. Basit olarak bir "Secret" (gizli anahtar bilgi) ile iletişimi şifreler. Bir uyuşmazlık probleminde ise iletişimi devam ettirmez.
RADIUS sunucu ne demek?
RADIUS sunucular farklı veritabanlarına (örneğin SQL, LDAP) uyarlanabilen denetleme yöntemleri kullanır. RADIUS sunucular authentication/authorization işlemini yapar. RADIUS'un kendi yerel veritabanına ya da harici veritabanına sahip olabilir. Yerel veritabanındaki kullanıcılara yerli kullanıcılar (native users) denir.
RADIUS nedir ne işe yarar?
RADIUS nedir ne işe yarar?
RADIUS server kullnıcılardan istek aldıktan sonra için authentication, authorization, and accounting (AAA)işlemlerini gerçekleştirir. Kullanıcı ve server arasındaki iletişim private key ile şifrelendirilmiş şekilde gerçekleştirilir, bu sayede şifre asla network üzerinden gönderilmez.
Microsoft NPS nedir?
Microsoft NPS nedir?
Network Policy Server NPS, Windows Server işletim sisteminin bir network bileşenidir. Bu bileşen sayesinde organizasyon seviyesinde ağ erişim kuralları ( network access policy ) oluşturabilirsiniz.
RADIUS AAA nedir?
AAA Protokol Türleri Açılımı Remote Authentication Dial-In User Service olan RADIUS uzaktan aramalı kullanıcı kimlik doğrulama servisi anlamına gelir. Uzaktan ağa erişecek kullanıcıların kimlik denetimi işlemleri için kullanılan bir istemci/sunucu protokolüdür.
RADIUS tıpta ne demek?
Radius ön kolda bulunan kemiklere verilen isimdir. Bu sebeple özellikle tıpta bu terim sıklıkla kullanılmaktadır. Radius önkol kısmında yer alan lateral yani başparmak bölgesinde yer almaktadır.
RADIUS ne demek Fizik?
RADIUS ne demek Fizik?
Radius ön kol kemiklerinden başparmak tarafında olan kemiktir, ulna kemiği ile birlikte dirsek ve el bileği eklemleri arasında uzanır. Dirsek ve el bileği eklemlerine katılır. Ayrıca ulna ile eklem yapar.
RADIUS ne ile eklem yapar?
RADIUS ne ile eklem yapar?
Radius, önkoldaki kemiklerden biridir. Anatomik duruş pozisyonuna göre radius önkolun lateral (başparmak tarafında) kısmındadır . Dirsekte humerusla, el bileğinde ise skafoid kemik ve lunatum kemiği ile eklem yapar.
Windows NAP Nedir?
NAP (Network Access Protection), Windows Server 2008 ve Windows Vista ile birlikte gelen olan bir ağ güvenliği uygulamasıdır. Aslında NAP bir güvenlik teknolojisinden çok bir kontrol mekanizmasıdır. Yaptığı kontrollerin sonucunda da dolaylı yoldan güvenlik konusunda yardım sağlamaktadır.
RADIUS kimdir?
Radius, önkoldaki kemiklerden biridir. Anatomik duruş pozisyonuna göre radius önkolun lateral (başparmak tarafında) kısmındadır . Dirsekte humerusla, el bileğinde ise skafoid kemik ve lunatum kemiği ile eklem yapar. Önkoldaki iki kemikten hareketli olan kemiktir.
Latince radius ne demek?
Latince radius ne demek?
Döner kemik, dalkemik, önkol kemiği, radyus.