Son Konular

Ramazan ayı 2.gun iftar menusu

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Ramazan ayı 2gun iftar menusu



Ezogelin Corbası
Malzemeler

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1 Corba kaşığı pirinc
25 Su bardağı et suyu
1 Adet soğan
2 Corba kaşığı un
2 Corba kaşığı margarin
2 Tatlı kaşığı nane
1 Tatlı kaşığı kekik
Yarım cay kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı kırmızı biber
Yeterince su
Tuz

Hazırlanışı

Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın
Et suyunu kaynatın
Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış butun soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin
Dilerseniz blendırdan veya suzgecten gecirin
Bu arada kucuk bir tencerede yağı eritin
İcine unu ilave edin
Unun rengi değişene dek kavurun
İcine azar azar ılık su dokun
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin icine karıştırarak katın
Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın
Başka bir tavada yağ eritin
İcine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın
Corbanın uzerine gezdirerek dokup, servis yapın


Ali Nazik
Malzemeler

4 Adet Patlıcan
3 Corba Kaşığı Margarin
3 Kahve Fincanı Un
3 Kahve Fincanı Sut
2 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
2 Corba Kaşığı Margarin
2 Adet Soğan
250 gr Yağsız Kıyma
4 Adet Domates
4 Adet Sivri Biber

Hazırlanışı

Patlıcanları ateşte kozleyin Sonra kabuklarını soyun ve bir catal yardımı ile ezin Geniş bir tavada 3 corba kaşığı margarini eritin 3 kahve fincanı unu ilave edin Pembeleşene dek kavurun Sonra sutu azar azar ekleyin 12 dakika catalla ezilmiş patlıcanları, 2 kahve fincanı kaşar rendesini tavaya aktarın
Ayrı bir tavaya 2 corba kaşığı margarini koyun Kucuk doğranmış soğanları pembeleşene dek kavurun Kıymayı ilave edin 23 dakika sonra kucuk doğranmış domatesleri, sivri biberleri, 3 kahve fincanıet suyunu ve tuzu ekleyin 10 dakika sonra ateşten indirin beğendinin uzerine kıymalı harcı koyup, servis yapın


Keşkul
Malzemeler

1 cay bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı şeker
1 tutam tuz
1 su bardağı su
1,5 kahve fincanı pirinc unu
2 su bardağı ic badem
8 bardak sut
1 fincan buğday nişastası

Hazırlanışı

Bademleri kaynar suya atın 23 dakika kavurun Kabukları soyup mikserden gecirin Bir kaba koyun ustune bir bardak sut dokup bademleri sutle ezin Bademleri suzgecten gecirin ki iyice ezilsin, sonra bir kenara bırakın Tencereye sutun kalanını koyun Bir tutam tuz ekleyip kaynatın Ayrı bir kapta bir bardak su ile nişasta ve pirinc ununu karıştırarak ezin Bu karışımı kanamakta olan sute katın 10 dakika daha pişirin Sut biraz koyulaşınca bademle şekeri ilave edin Koyulaşıp kıvama gelince tabaklara boşaltın Uzerini antepfıstığı ve hindistancevizi ile susleyin
 
S

Ramazan Ayı hakkında onemli bilgiler

S

Oructa susuzluk sıkıntısı cekmeyin

  1. Konular

    1. 1.282.554
  2. Mesajlar

    1. 1.682.794
  3. Kullanıcılar

    1. 32.088
  4. Son üye

Geri
Üst Alt