Son Konular

ramazan ayı duası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
ramazan ayı duası,
Ramazan Ayı gunluk Dua,
Ramazanda hergun okunacak dualar,

Aşağıdaki buyuk fazilet ve sevapları olduğu bildirilen duaları, İbni Abbas Resulullahtan (saa) nakletmiştir:

دعاء اليوم الاول: اللهمَ اجْعلْ صِيامي فيه صِيام الصّائِمينَ وقيامي فيهِ قيامَ القائِمينَ ونَبّهْني فيهِ عن نَومَةِ الغافِلينَ وهَبْ لي جُرمي فيهِ يا الهَ العالَمينَ واعْفُ عنّي يا عافياً عنِ المجْرمينَ

1 Gunun Duası: Allahummecal siyami fihi siyamessaimin ve giyami fihi giyamelgaimin ve nebbihni an nevmetilğafilin ve heb li curmi fihi ya ilahelalemin vefu anni ya afiyen anilmucrimin

Anlamı: Allahım! Bu gunde tuttuğum orucu gercek oruc tutanların orucu gibi ve ibadetimi gercek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu gunde beni gafillerin uykusundan uyandır; sucumu bu gunde bağışla; ey alemlerin ilahı! Affet beni, ey sucları affeden Rabbim!

دعاء اليوم الثاني: اللهمّ قَرّبْني فيهِ الى مَرْضاتِكَ وجَنّبْني فيهِ من سَخَطِكَ ونَقماتِكَ ووفّقْني فيهِ لقراءةِ آياتِكَ برحْمَتِكَ يا أرْحَمَ الرّاحِمين

2 Gunun Duası: Allahumme garribni fihi ila merzatike ve cennibni fihi min sehatike ve negimatike ve veffigni fihi ligiraeti ayatike birahmetike ya erhemerrahimin

Anlamı: Allahım! Bu gunde beni kendi hoşnutluğuna yakınlaştırıp, gazap ve azabından uzaklaştır Bu gunde ayetlerini okumaya beni muvaffak kıl; rahmetin hakkına ey merhametlilerin en merhametlisi

دعاء اليوم الثالث: اللهمّ ارْزُقني فيهِ الذّهْنَ والتّنَبيهَ وباعِدْني فيهِ من السّفاهة والتّمْويهِ واجْعَل لي نصيباً مِنْ كلّ خَيْرٍ تُنَزّلُ فيهِ بِجودِكَ يا أجْوَدَ الأجْوَدينَ

3 Gunun Duası: Allahummerzugni fihizzihne vettenbih ve baidni fihi minessefaheti vettemvih vecal li nesiben min kulli hayrin tunzilu fih, bicUdike ya ecvedel ecvedin

Anlamı: Allahım! Bu gunde bana zeka ve uyanıklık (ibadet ve itaatten gafil olmama) hali ver; beni cahillik ve batıl işlerden uzaklaştır Bu gunde indirdiğin her hayırdan bana da bir nasip ayır; comertliğin hakkına ey comertlerin en comerdi!

دعاء اليوم الرابع: اللهمّ قوّني فيهِ على إقامَةِ أمْرِكَ واذِقْني فيهِ حَلاوَةَ ذِكْرِكَ وأوْزِعْني فيهِ لأداءِ شُكْرَكَ بِكَرَمِكَ واحْفَظني فيهِ بِحِفظْكَ وسِتْرِكَ يا أبْصَرَ النّاظرين

4 Gunun Duası: Allahumme gavvini fihi ala igameti emrik ve ezigni fihi halavete zikrik ve evzini fihi liedai şukrik bikeramik vehfezni fihi bihifzike ve sitrik, ya ebsarannazirin

Anlamı: Allahım! Bu gunde emrini uygulamak icin beni guclendir; bu gunde zikrinin guzel tadını bana tattır; kereminle beni bu gunde şukrunu eda etmek icin hazırla; bu gunde hıfzın ve ortunle beni (gunah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretli!

دعاء اليوم الخامس: اللهمّ اجْعَلْني فيهِ من المُسْتَغْفرينَ واجْعَلْني فيهِ من عِبادَكَ الصّالحينَ القانِتين واجْعَلْني فيهِ من اوْليائِكَ المُقَرّبينَ بِرَأفَتِكَ يا ارْحَمَ الرّاحِمين

5 Gunun Duası: Allahummecalni fihi minelmusteğfirin, vecalni fihi min ibadikessalihinelganitin, vecalni fihi min evliyaikelmugarrabin, birafetike ya erhamerrahimin

Anlamı: Allahım! Bu gunde beni mağfiret dileyenlerden, sana itaat eden salih kullarından ve mukarreb velilerinden kıl; lutuf ve şefkatin hakkında ey merhametlilerin en merhametlisi!

دعاء اليوم السادس: اللهمّ لا تَخْذِلْني فيهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِكَ ولا تَضْرِبْني بِسياطِ نَقْمَتِكَ وزَحْزحْني فيهِ من موجِباتِ سَخَطِكَ بِمَنّكَ وأياديكَ يا مُنْتهى رَغْبةَ الرّاغبينَ

6 Gunun Duası: Allahumme la tehzulni fihi litearruzi masiyetik, vela tazribni bisiyati negimetik, ve zehzihni fihi min mUcibati sehatike, bimennike ve eyadike, ya munteha rağbetirrağibin

Anlamı: Allahım! Sana karşı işlediğim gunahtan oturu bu gunde beni yalnız bırakma; azap kırbacınla beni cezalandırma; bu gunde gazabına vesile olacak şeylerden beni uzaklaştır; sonsuz lutfun ve nimetlerin hakkına, ey şevkli insanların en buyuk arzusu!

دعاء اليوم السابع: اللهمّ اعنّي فيهِ على صِيامِهِ وقيامِهِ وجَنّبني فيهِ من هَفَواتِهِ وآثامِهِ وارْزُقْني فيهِ ذِكْرَكَ بِدوامِهِ بتوفيقِكَ يا هاديَ المُضِلّين

7 Gunun Duası: Allahumme einni fihi ala siyamihi ve giyamih, ve cennibni fihi min hefevatihi ve asamih, verzugni fihi zikreke bidevamihi, bitevfigike ya hadiyelmuzillin

Anlamı: Allahım! Bu gunde oruc tutup ibadete durmam icin bana yardımcı ol; bu gunun surcme ve gunahlarından beni uzaklaştır; bu gunde surekli olarak seni zikretmeği bana nasip eyle; tevfikinle ey yolunu şaşanları hidayet eden!

دعاء اليوم الثامن: اللهمّ ارْزُقني فيهِ رحْمَةَ الأيتامِ وإطْعامِ الطّعامِ وإفْشاءِ السّلامِ وصُحْبَةِ الكِرامِ بِطَوْلِكَ يا ملجأ الآمِلين

8 Gunun Duası: Allahummerzugni fihi rahmeteleytami ve itamettaam ve ifşaesselam ve suhbetelkiram, bitavlike ya melceelamilin

Anlamı: Allahım! Bu gunde oksuzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma cıkan herkese Selam vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, ey arzu edenlerin sığınağı

دعاء اليوم التاسع: اللهمّ اجْعَلْ لي فيهِ نصيباً من رَحْمَتِكَ الواسِعَةِ واهْدِني فيهِ لِبراهِينِكَ السّاطِعَةِ وخُذْ بناصيتي الى مَرْضاتِكَ الجامِعَةِ بِمَحَبّتِكَ يا أمَلَ المُشْتاقين

9 Gunun Duası: Allahummecal li fihi nasiben min rahmetikelvasia, vehdini fihi liberahinikessatia, ve huz binasiyeti ila merzatikelcamia, bimehabbetike ya emelelmuştagin

Anlamı: Allahım! Bu gunde geniş rahmetinden beni nasipsi bırakma; acık delil ve burhanlarını bana goster ve beni alıp en kapsamlı hoşnutluğa gotur; muhabbetinle ey şevkli insanların arzusu!

دعاء اليوم العاشر: اللهمّ اجْعلني فيهِ من المُتوكّلين عليكَ واجْعلني فيهِ من الفائِزينَ لَدَيْكَ واجْعلني فيهِ من المُقَرّبينَ اليكَ بإحْسانِكَ ياغايَةَ الطّالِبين

10 Gunun Duası: Allahummecalni fihi minelmutevekkiline aleyke, vecalni fihi minelfaizine ledeyke, vecalni fihi minelmugarrabine ileyke, biihsanike ya ğayetettalibin

Anlamı: Allahım! Bu gunde beni sana tevekkul edenlerden, sana gore saadete erişenlerden ve sana yakınlaşan kimselerden kıl; ihsanınla ey arayanların en buyuk talebi!

دعاء اليوم الحادي عشر: اللهمّ حَبّبْ اليّ فيهِ الإحْسانَ وكَرّهْ اليّ فيهِ الفُسوقَ والعِصْيانَ وحَرّمْ عليّ فيهِ السّخَطَ والنّيرانَ بِعَوْنِكَ يا غياثَ المُسْتغيثين

11 Gunun Duası: Allahumme habbib ileyye fihilihsan, ve kerrih ileyye fihilfusUge velisyan, ve harrim aleyye fihissehate venniran, biavnike ya ğiyaselmusteğisin

Anlamı: Allahım! Bu gunde iyilik ve ihsanı bana sevdir; fısk ve gunahtan beni nefret ettir; gazabını ve cehennem ateşini bana haram kıl; yardımınla ey imdat isteyenlerin imdadı!

دعاء اليوم الثاني عشر: اللهمّ زَيّنّي فيهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرني فيهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلني فيهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّي فيهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ يا عِصْمَةَ الخائِفين

12 Gunun Duası: Allahumme zeyyinni fihi bissitri velifaf, vesturni fihi bilibasilgunUi velkifaf, vehmilni fihi alaladli velinsaf, ve aminni fihi min kulli ma ehafu biismetike ya ismetelhaifin

Anlamı: Allahım! Bu gunde ortu ve iffetle beni ziynetlendir; bugun kanaat ve elde olana yetinme libasını bana giydir; beni bu gunde adalet ve insafa sevk et ve korktuğum her şeyden beni emniyete al; koruma ve ismetinle; ey korkanları koruyan Rabbim

دعاء اليوم الثالث عشر: اللهمّ طَهّرني فيهِ من الدَنَسِ والأقْذارِ وصَبّرني فيهِ على كائِناتِ الأقْدارِ ووَفّقْني فيهِ للتّقى وصُحْبةِ الأبْرارِ بِعَوْنِكَ يا قُرّةَ عيْنِ المَساكين

13 Gunun Duası: Allahumme tahhirni fihi mineddenesi velegdar, ve sabbirni fihi ala kainatilegdar, ve veffigni fihi littuga ve suhbetelebrar, biavnike ya gurrete aynilmesakin

Anlamı: Allahım! Bu gunde beni (maddi ve manevi butun) kir ve pisliklerden temizle; bu gunde olması taktir edilen olaylara karşı beni sabırlı kıl Bu gunde takvalı olmaya ve iyi insanlarla arkadaşlık yapmaya beni muvaffak eyle; yardımınla, ey zavallı ve miskin insanların goz nuru!

دعاء اليوم الرابع عشر: اللهمّ لا تؤاخِذْني فيهِ بالعَثراتِ واقِلْني فيهِ من الخَطايا والهَفَواتِ ولا تَجْعَلْني فيه غَرَضاً للبلايا والآفاتِ بِعِزّتِكَ يا عزّ المسْلمين

14 Gunun Duası: Allahumme la tuahizni fihi bilaserat, ve egilni fihi minelhataya velhefevat, vela tecalni fihi ğarazan lilbelaya velafat, biizzetike ya izzelmuslimin

Anlamı: Allahım! Bu gunde ayak surcmelerimden dolayı beni cezalandırma; hata ve yanlışlarımı bağışla Bu gunde beni bela ve afetlerin hedefi etme; izzetinle, ey Muslumanların izzeti!

دعاء اليوم الخامس عشر: اللهمّ ارْزُقْني فيهِ طاعَةَ الخاشِعين واشْرَحْ فيهِ صَدْري بإنابَةِ المُخْبتينَ بأمانِكَ يا أمانَ الخائِفين

15 Gunun Duası: Allahummerzugni fihi taatelhaşiin, veşreh fihi sadri biinabetilmuhbitin, biemanike ya emanelhaifin

Anlamı: Allahım! Bu gunde bana huşu ehlinin itaatini nasip eyle; mutevazı insanlar gibi donuş yapıp tovbe etmemle goğsumu genişlet; emanınla, ey korkanların emanı ve guveni!

دعاء اليوم السادس عشر: اللهمّ وَفّقْني فيهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْني فيهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِني فيهِ بِرَحْمَتِكَ الى دارِ القَرارِبالهِيّتَكِ يا إلَهَ العالَمينِفين

Hz. Nuh Kac Yıl Yaşamıştır

S

İftar Nedir?

1. Konular

1. 1.280.301
  2. Mesajlar

1. 1.676.584
  3. Kullanıcılar

1. 31.548
  4. Son üye

Geri
Üst Alt