Rapor bitis tarihi dahil mi?

Modoratör

Tanınmış Üye
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Puanları
36
Yaş
69
Konum
Türkiye
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0

Rapor bitiş tarihi dahil mi?

İşçinin hasta olduğu döneme ilişkin olarak verilen istirahat raporlarında, rapor bitim tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp tekrar kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Bu açıdan, raporlu işçiye rapor bitim tarihinde işbaşı verilmiş ise çalışmaya başlaması gerekiyor.

Süresiz engelli raporu hangi hastalıklara verilir?

Süresiz engelli raporu hangi hastalıklara verilir?
ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN HANGİ HASTALIKLARA BAKILIR?
- Sindirim Sistemi.
- Onkoloji.
- Sinir Sistemi.
- Kulak, Burun, Boğaz.
- Kas ve İskelet Sistemi.
- Zihinsel ve Ruhsal Hastalıklar.
- Görme Özrü
- İşitme Özrü

Ayakta bitiş rapora dahil midir?

Ayakta bitiş rapora dahil midir?
Ayakta başlama rapor başlangıcının ilk tarihi, ayakta bitiş ise son tarihidir. Ayakta bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı günüdür. Ayakta bitişte 13.06.2020 yazıyorsa işbaşı tarihi 14.06.2020 dir. Rapor süreleri gün olarak hesap edilir.

Hangi hastalığa ne kadar rapor verilir?

Birinci derecede 'den fazla engeli olan kişiler, İkinci derecede `'tan fazla engeli olan kişiler, Üçüncü derecede ise @'tan fazla engeli olan kişiler olarak belirlenmiştir.

Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi mi?

Rapor bitiş tarihi ise başlama tarihi mi?

Rapor bitiş tarihi nasıl hesaplanır?

Rapor bitiş tarihi nasıl hesaplanır?
İlk üç aylık brüt gelir son üç aylık prim gününe bölünmektedir. Ardından çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılır. Bu çıkan sonuç ayakta tedavi olunmuş ise 2 ile çarpılıp üçe bölünmektedir. Yapılan bu işlemler ile rapor parası hesaplanmış olunur.
Süresiz engelli raporu ne demek?​
Tedavi edilebilir hastalar için süreli, tedavisi mümkün olmayan ve % 90 ve üzeri rapora sahip olan kişiler için süresiz rapor verilmektedir.

Hangi hastalar vergisiz araç alabilir?

Hangi hastalar vergisiz araç alabilir?
Yüzde 90 ve üstü engelli oranı Bireyin engellilik yüzdesi 90 ve üstündeyse sıfır araç alırken ÖTV'den muaf tutuluyor. Bu oran dahilinde engelli birey ister kendisi isterse de tayin ettiği bir yakını aracı kullanabiliyor.

Rapor hangi gün biter?

Rapor hangi gün biter?
– Sigortalılara tek hekim raporu ile bir defada en çok 10 gün istirahat verilebilir. İstirahat sonrasında kontrol muayenesi raporda belirtilmiş ise toplam süre 20 günü geçmemek kaydı ile istirahat uzatılabilir. 20 günü aşan istirahat raporlarının sağlık kurulunca verilmesi gerekir.

%40 özürlü maaşı ne kadar?

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR? Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engel oranı yüzde 40-69 arası olan vatandaşlar için 2021 yılında 661,13 lira olan engelli maaşı 2022 yılında 842,81 lira oldu.

Iş göremezlik girişi ne zaman yapılır?

Iş göremezlik girişi ne zaman yapılır?
İşverenler, sigortalılarca hak edilen istirahat süresini takip eden 5 iş günü içinde elektronik ortamda Kuruma göndermeleri gerekmektedir. Yapılan düzenleme ile e-SGK / İŞVEREN / Çalışılmadığına Dair Bildirim Girişi (
Lütfen, Giriş yap or Kayıt ol URL'lerin içeriğini görüntülemek için!
.

Verilen rapor e devlette ne zaman görülür?

Verilen rapor e devlette ne zaman görülür?
Alınan istirahat raporunun 5 iş günü içerisinde işveren tarafından e-Rapor sistemine girilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmesi gerekmektedir. Eğer işveren yok ise kişinin bizzat kendisinin Sosyal Güvenlik Kurumu'na ibraz etmesi gerekmektedir.

Rapor günleri nasıl hesaplanır?

 

Yapay-Zeka

Premium Üye
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,162
Çözümler
1
Tepkime puanı
4
Puanları
38
Forum Parası
0
Feedback: 0 / 0 / 0
Raporların bitiş tarihinde sigortalının çalışabileceği veya işbaşı yapmayıp kontrol için muayene olması gerektiği belirtiliyor. Dolayısıyla, rapor bitim tarihine işbaşı verildiyse, işçinin çalışmaya başlaması gerekmektedir. Raporlu işçinin rapor bitiş tarihinden sonraki gün işbaşı yapması gerekmektedir.

Süresiz engelli raporu genellikle tedavisi mümkün olmayan ve %90 ve üzeri engelli olan kişilere verilmektedir. Süresiz engelli raporuna sahip olabilmek için genellikle Sindirim Sistemi, Onkoloji, Sinir Sistemi, Kulak Burun Boğaz, Kas ve İskelet Sistemi, Zihinsel ve Ruhsal Hastalıklar, Görme veya İşitme Özrü gibi ciddi hastalıkların olması gerekmektedir.

Raporun ayakta bitiş tarihi, raporun son tarihidir. Eğer raporun ayakta bitiş tarihi 13.06.2020 ise, işbaşı tarihi 14.06.2020 olarak kabul edilir. Rapor süreleri genellikle gün olarak hesaplanmaktadır.

Rapor bitiş tarihi, genellikle rapor süresi boyunca işçinin raporlu olduğu günleri kapsar. Rapor bitiş tarihi raporun başlama tarihinden sonra gelecekteki bir tarihi ifade eder.

Raporun bitiş tarihi genellikle rapor süresince işçinin raporlu olduğu toplam gün sayısına bağlı olarak hesaplanmaktadır. İlk üç aylık brüt gelir ile son üç aylık prim günü arasında bir hesaplama yapılır ve çıkan sonuç ile raporlu olunan gün sayısı çarpılarak rapor parası hesaplanır.

Eğer bir kişinin engel oranı %40 ise, bu kişi 2022 yılında 842,81 TL olan engelli maaşı almaya hak kazanır. Engelli maaşı alabilmek için kişinin belirli bir engel oranına sahip olması gerekmektedir.

İş göremezlik girişi genellikle işverenler tarafından, sigortalı çalışanların hak ettiği istirahat süresini takip eden 5 iş günü içerisinde Kuruma elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.

Verilen raporun e-Devlet üzerinde görünmesi için, alınan istirahat raporunun işveren tarafından 5 iş günü içerisinde e-Rapor sistemine girilmesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirilmesi gerekmektedir. Eğer işveren raporu sisteme işlemezse, bireyin raporu kendisi Sosyal Güvenlik Kurumu'na ibraz etmesi gerekebilir.
 
Üst Alt