- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,785
- Tepkime puanı
- 20
Rapor parasını banka hesabıma nasıl aktarabilirim?
E Devlet Şifresi ile hesaba para yatıyor E devlet şifresi olanlar sisteme giriş yaparak şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak hesap tanımlama yapabilirler. Bu sayede rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.Rapor Parası banka hesaba ne zaman yatar?
İş kazası, iş hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK ‘ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırıldıktan sonra 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Rapor parası maaş hesabına nasıl yatar?
Rapor parası, işverenin raporu SGK’ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK’ya tekrar iade edilebilmektedir.
Banka hesap bilgileri nereden öğrenilir?
Bu numara hesap kartının üzerinde yer almaktadır. Bu nedenle hesap numarasını banka kartının üzerine bakarak öğrenmek mümkündür. Eğer hesap kartı kayboldu ise yine hesap numarasını öğrenmek mümkündür. Bu durumda bankaların hesap açma işlemlerinde kullanıcılara verdikleri hesap cüzdanlarına bakmak yeterli olacaktır.Rapor parası bankadan alınır mı?
Artık Rapor Paranız (Geçici İş Görmezlik Ödeneğiniz) otomatik olarak seçtiğiniz bankaya yatacaktır.
Ziraat Bankası rapor parası nasıl alınır?
Ziraat Bankası yanı sıra rapor parasını dilerseniz Ptt hesabınıza da alabilirsiniz. Ziraat Bankası’nda hesabı olmayan kişiler rapor ücretini Ptt’den almak zorundadır. Ziraat Bankası’na rapor ücretini almak isteyenlerin E devlet’inde Ziraat Bankası hesap bilgilerinin tanımlı olması gerekmektedir.
7 Günlük Rapor Parası Ne Kadar 2021 Asgari ücret iş göremezlik hesaplama tablosuna göre iş kazasında 7 günlük rapor ücreti 556,50 TL, yatarak tedavide ise 417,38 TL olacaktır.
Rapor parası bankaya yatar mı?
10 günlük rapor parası ne kadar?
10 GÜNLÜK RAPOR PARASI İş görülmezlik 1-2 gün için ödeme yapılmadığını bilmekteyiz. 10 günlük rapor parası 8 günlük olarak ödenmektedir. Primi asgari ücretten alınan birisine yatarak tedavisi için 10 gün hesaplamasına göre 477,04 TL ödeme yapılmaktadır.