Modoratör
Efsanevi Üye
Re entry mekanizması nedir?
Aritmilerin mekanizmaları: 1.Uyarı iletiminde bozulma (reentry); en sık. 2.Uyarı üretiminde bozulma; otomatisitede artış veya azalma, tetiklenmiş aktivite. Otomatisite: kendi kendine uyarı çıkartabilmedir. Azalmış otomatisite; sinus bradikardisidir.
VT atağı nedir?
Atak birkaç saniye gibi kısa süreli olabileceği gibi saatlerce de sürebilir. Ventriküler taşikardi (VT), karıncıklardan kaynaklanan ve dakikada 100'ün üzerinde olan kalp çarpıntısı atağıdır. Kalp hızı genellikle 200 çıvarındadır ancak 250'nin üzerinde ya da 150'nin altında da olabilir.
Bradiaritmiler nedir?
Bradiaritmiler ve ileti blokları sık rastlanan elektrokardiyografik bulgulardır. Bu aritmiler, kalbin uyarı veya ileti sistemini etkileyenbir çok hastalığın sonucunda oluşabilirler.
Interatrial yol nedir?
Interatrial yol nedir?
İNTERATRİYAL VE İNTERNODAL İLETİM YOLLARI: Atrium içerisinde iletim purkinje tipi üç adet iletici lif demeti ile iletilir. (İnteratrial yol ). Diğeri interatrial septum önünden aşağıya doğru inerek A-V Düğümüne ulaşır.
Avrnt nedir?
Avrnt nedir?
Share: Supraventriküler taşikardi ailesine ait bir disritmidir. SVT lerin en sık görüleni ve hastalarda en fazla şikayete sebep olan taşikardi türüdür.
Bradikardide ne kullanilir?
Bradikardi tedavisinde ilk tercih edilen ilaç Atropin' dir. Standart doz 0.5 mg IV olmak üzere 3-5 dk da bir Maksimum toplamda 3 mg olana kadar olarak ihtiyaca göre tekrarlanabilir. (Atropin 0.5 mg altında uygulamalarda paradoksal bradikardiye sebep olarak, bradikardiyi derinleştirme potansiyeline sahiptir.
Bradikardiye giren hastaya ne yapılır?
Tedavi yönteminde ise ilaçlar ve elektriksel tedaviler kullanılıyor. Bunların yanında cerrahi tedavi de kullanılıyor. İlaç kullanımında kalsiyum kanal blokerleri, beta blokerler ve digoxin kullanılır. İlaç kullanılmadığı takdirde kateter ablasyonu ile ritim bozuklukları düzeltilebilir.
Ekstrasistol zararlı mı?
Ekstrasistoller çok yaygın bir aritmi şeklidir ve genellikle tehlikeli değildir: kalp hastalarının yalnızca küçük bir yüzdesinde ekstrasistoller bazı sürprizler saklayabilir.
Supraventriküler erken atım ne demek?
Supraventriküler erken atım ne demek?
Supraventriküler Taşikardiler Ankara Halk arasında "Kalp çarpıntısı" olarak da bilinen "taşikardi", kalbin normalden daha hızlı atması olayıdır. Taşikardiler kalpte iki ana bölgeden kaynaklanır. Bunlardan biri kalbin kulakçıklarıdır. Diğeri de kalbin karıncıklarıdır.