Modoratör
Yeni Üye
Reçel çok sulu olursa ne yapmalı?
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
Ayva reçeli ne kadar kaynar?
Genel olarak ayva reçeli 30-40 dakika kadar kaynatılıyor.
Tam kıvamında Ayva reçeli nasıl yapılır?
Küçük doğranan ayvalar süzülen suyla yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayvalar yumuşayınca şeker, bir çimdik tuz ve limon suyu ilave edilir . Pembe bir renk alıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan alınır soğumaya bırakılır reçel soğudukça tam kıvamını ve rengini almaktadır.
Reçele su konur mu?
Reçele su konur mu?
Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur. Dikkat !!! Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.
Ayva Reçeli piştiğini nasıl anlarız?
Ayva Reçeli piştiğini nasıl anlarız?
Reçelin kıvamını videodaki gibi suyunu soğuk tabağa damlatarak anlayabilirsiniz. Tarifin Videolu Anlatımı: Ayva iyice yumuşadı ama reçeliniz sulu kalıyorsa bir türlü yoğunluğa ulaşmıyorsa panik yapmayın.
Ayva Reçeli sert olması için ne yapmalı?
Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.
Ayva reçeli nasıl katılaşır?
Ayvalar yumuşamaya başladığında üzerine suyunu dökmeden şekerin ve karanfilin tamamını ekleyin, şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın. Kısık ateşte koyulaşana kadar kaynattığınız ayvaları ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin. Birkaç dakika da böyle piştikten sonra ocağı kapatın.
Oktay Usta ayva reçeli nasıl yapılır?
Ayvaları ilk önce su ile beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın. Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 10 adet karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin. Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın.