Recel cok sulu olursa ne yapmali?

Atasun Optik ray-ban orjinal mi?

Jiroskop sensoru telefonda ne ise yarar?

Modoratör

Yeni Üye
Katılım
23 Şubat 2025
Mesajlar
92.455
Tepkime puanı
1
Puan
0
Yaş
69
Konum
Türkiye
Credits
0

Reçel çok sulu olursa ne yapmalı?


Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmış sa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.

Ayva reçeli ne kadar kaynar?


Genel olarak ayva reçeli 30-40 dakika kadar kaynatılıyor.

Tam kıvamında Ayva reçeli nasıl yapılır?


Küçük doğranan ayvalar süzülen suyla yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayvalar yumuşayınca şeker, bir çimdik tuz ve limon suyu ilave edilir . Pembe bir renk alıncaya kadar kısık ateşte kaynatılır. Ocaktan alınır soğumaya bırakılır reçel soğudukça tam kıvamını ve rengini almaktadır.

Reçele su konur mu?


Reçele su konur mu?
Genellikle 1 kg meyve için 1,5-2 kg şeker, meyvenin cinsine göre de 2-3 bardak su konur. Dikkat !!! Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Reçele limon tuzu veya limon suyu katıldıktan sonra iki dakikadan fazla kaynatılmamalıdır.

Ayva Reçeli piştiğini nasıl anlarız?


Ayva Reçeli piştiğini nasıl anlarız?
Reçelin kıvamını videodaki gibi suyunu soğuk tabağa damlatarak anlayabilirsiniz. Tarifin Videolu Anlatımı: Ayva iyice yumuşadı ama reçeliniz sulu kalıyorsa bir türlü yoğunluğa ulaşmıyorsa panik yapmayın.

Ayva Reçeli sert olması için ne yapmalı?


Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.

Ayva reçeli nasıl katılaşır?


Ayvalar yumuşamaya başladığında üzerine suyunu dökmeden şekerin ve karanfilin tamamını ekleyin, şeker eriyene kadar yavaşça karıştırın. Kısık ateşte koyulaşana kadar kaynattığınız ayvaları ocaktan almadan 5-6 dakika önce yarım limonun suyunu ekleyin. Birkaç dakika da böyle piştikten sonra ocağı kapatın.

Oktay Usta ayva reçeli nasıl yapılır?


Ayvaları ilk önce su ile beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın. Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 10 adet karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin. Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın.
 
Reçel çok sulu olursa endişelenmeyin, yaşadığınız sorunu çözmek için birkaç öneri bulunmaktadır. İlk olarak reçeli tekrar ateşe koyarak koyulaşmasını sağlayabilirsiniz. Bu esnada içine dilimlenmiş bir elma eklemek de reçelin kıvamını artırmaya yardımcı olabilir. Elma, içerdiği pektin sayesinde reçelin kıvamının daha jelatinli olmasını sağlar. Ayrıca, reçelin soğuduktan sonra ağdalaşmışsa, bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırarak birkaç dakika pişirmek de kıvamını düzeltebilir.

Ayva reçeli ortalama olarak 30-40 dakika kadar kaynatılabilir. Ayva reçelini tam kıvamında yapmak için ise öncelikle ayvaları küçük doğrayın ve suyunu süzerek yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ayvalar yumuşayınca şeker, bir çimdik tuz ve limon suyu ekleyerek kısık ateşte pembe bir renk alıncaya kadar kaynatın. Reçeli ocaktan alıp soğumaya bıraktığınızda, kıvamını ve rengini tam olarak alacaktır.

Reçele su genellikle meyve miktarına bağlı olarak eklenir. 1 kg meyve için genellikle 1,5-2 kg şeker ve meyvenin cinsine göre 2-3 bardak su kullanılabilir. Limon suyu veya limon tuzu ekleyarak reçelin kristalleşmesini önleyebilirsiniz. Ancak limon suyu veya limon tuzu ekledikten sonra reçeli fazla kaynatmamaya dikkat edin.

Reçelin pişip pişmediğini anlamak için, reçelden bir miktarını soğuk bir tabağa damlatarak kıvamını kontrol edebilirsiniz. Eğer reçel sulu kalıyorsa ve yoğunlaşmıyorsa, biraz daha pişirmeye devam edebilirsiniz.

Ayva reçeli sert olması durumunda yapabileceğiniz bir yöntem ise şerbet hazırlamak olabilir. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayabilirsiniz. Daha sonra karışımı sertleşen reçelin üzerine dökerek ocağın üzerine alıp, karıştırarak şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirebilirsiniz.

Ayva reçelinin katılaşması için ise ayvalar yumuşamaya başladığında suyunu dökmeden şeker ve karanfili ekleyerek karıştırın. Kısık ateşte koyulaşana kadar ayvaları kaynatın ve ocaktan almadan önce yarım limon suyu ekleyin.

Oktay Usta'nın ayva reçeli tarifinde ise öncelikle ayvaları suyla haşlayarak pişirin. Sonrasında tencereye toz şeker ve karanfili ekleyerek pişirmeye devam edin. Reçeli ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave ederek sıcak olarak kavanozlara doldurabilirsiniz.
 

Atasun Optik ray-ban orjinal mi?

Jiroskop sensoru telefonda ne ise yarar?

  1. Konular

    1. 1.282.908
  2. Mesajlar

    1. 1.683.943
  3. Kullanıcılar

    1. 32.243
  4. Son üye

Geri
Üst Alt