☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Recel yaparken neden sekerde bekletilir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
61

Reçel yaparken neden şekerde bekletilir?​

Meyvelerde çürük olmaması önemlidir. Kayısı, çilek, kiraz gibi meyvelerin reçeli yapılacağı zaman şeker ölçüsü az tutulmalıdır. Şeftali, tatlı elma, armut reçeli yapılacağı zaman limon suyu daha fazla kullanılmalıdır. Küçük ve sulu meyvelerin kaynarken dağılmalarını önlemek için akşamdan şekere yatırmalısınız.
Reçel nasıl Şekerlenmez?
Reçel normal duruma döner fakat rengi biraz koyulaşır. Şekerlenme miktarı fazla ise bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu katıp bir iki taşım kaynatın. Şekerlenmiş bir reçeli kabıyla beraber sıcak suyun içine koyarsanız şekerlenmeyi gidermiş olursunuz.
Reçel sağlıklı mı?
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. *Mide ağrısını giderir. * Grip ve öksürüğü keser. *Cilt hastalıklarını iyileştirir.

Reçele neden sirke konur?​

Ayrıca mutlaka az miktar sirke ilavesi de yaparım. Bu da yine yağ gibi reçele hem parlaklık verir, hem de uzun süre dayanmasına yardımcı olur. Sirke tercihim reçel için kullandığım meyveye göre değişmekle birlikte, elim genellikle üzüm sirkesine gider.
Reçel kaynarken şeker atılır mı?
Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağı atmakla bunu önleyebilirler. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir.
Reçeller faydalı mı?
Aslında reçelin değil içindeki bitki ve meyvelerin faydaları vardır reçel şekerli oluşu ile kana kolay karışarak enerji verir. Mide ağrısını giderir.Grip ve öksürüğü keser. Cilt hastalıklarını iyileştirir.Egzama ve çeşitli kaşıntıları giderir.Mide şişmelerini önler.İştah açar.

Reçele limon tuzu neden konur?​

Limon suyu, reçel karışımının pH’sını düşürür, bu da pektin şeritlerindeki bu negatif yükleri etkisiz hale getirir, böylece artık reçelinizi “ayarlayacak” bir ağa toplanabilirler.
 

Benzer konular

Recel kati mi? Reçeller oda sıcaklığında bekledikçe kendi kıvamını bulan tariflerden. İçerisindeki şeker, reçel soğudukça katılaşan bir hale geliyor. Bu nedenle reçelleri hafif sulu bir kıvamda bırakıp oda sıcaklığında kıvam almasını ve katılaşmasını sağlamak oldukça mühim. Reçel nasıl bir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Sağlıklı reçel nasıl yapılır? Şekersiz Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır? - Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. - Çekirdekleri çıkarılmış hurma ve kuru üzümleri bir kabın içine alın. - 10-15 dakika bekleterek yumuşamalarını sağlayın. - Yumuşadıklarında suyla birlikte blenderdan geçirin. -...
Cevaplar
1
Görüntüleme
5
Çilek Reçeli neye yarar? Çilek reçeli kanserden koruyucu reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli kemiklerin güçlenmesini ve kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Çilek reçeli kan temizleyici özelliği ile de oldukça dikkat çeken reçellerden bir tanesidir. Çilek reçeli bünyesinde bulundurduğu C vitamini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
1
En faydalı reçel hangisi? Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından...
Cevaplar
1
Görüntüleme
3
Çilek reçeli neye iyi gelir? Çilek reçeli, C Vitamini açısından zengindir, cildin yenilenmesini ve nefes almasını sağlamaktadır. Aynı zamanda çilek reçelinin ağız ve diş etleri için faydaları bulunmaktadır. C vitamini dişlerin tutunduğu diş eti dokusunun güçlü ve sağlıklı kalmasına yardımcı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips