☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Recelin olup olmadigi nasil anlasilir?

Modoratör

New member
Katılım
23 Şub 2025
Mesajlar
92,455
Tepkime puanı
0
Konum
Türkiye

Reçelin olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

a) Kontrol edilecek şuruptan bir miktarı alınır, tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılır. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyor ise reçelin kıvamı tamamdır. b) Su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatılır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuştur.

Reçelin bozulmaması için ne yapmak lazım?​

Reçellerin bozulmaması için ne yapılmalı?
- – Reçellerin üzerindeki köpükleri maden süzgeci yardımı ile arada alınız.
- – Reçelleri mutlaka cam kavanozun içerisinde saklayınız.
- – Reçelleri asla metal bir kaşık ile karıştırmayınız.
- – Reçeli karanlık ve serin bir yerde saklayınız.
- – Reçel kavanozunun hava almasını önleyiniz.

Reçel sıcak mı konur soğuk mu?​

Reçel sıcak mı konur soğuk mu?
Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarmak.

Reçel çeşitleri nelerdir?​

Reçel çeşitleri nelerdir?
Ne reçeli olduğundansa evde yapılanının makbul sayıldığını düşünsek de; enteresan meyve, sebze ve bitkilerden yapılan reçellerle tanıştığınızda eminiz sizin de düşünceniz değişecek!
- Patlıcan Reçeli.
- Havuç Reçeli.
- Ceviz Reçeli.
- Sakız Reçeli.
- Pancar Reçeli.
- Mandalina Kabuğu Reçeli.
- Süt Reçeli.
- Nar Reçeli.

Çilek Reçeli piştiği nasıl anlaşılır?​

Reçelin yavaş yavaş uzun süre pişmesi gerekiyor. Pişerken kesinlikle kapağını asla kapatmayın. Çilekler yumuşayıp yavaş yavaş artık reçel olmaya başladığı zaman köpüğü gidip pişince sıfır köpük olsun diye az miktar katı yağ eklenir, zaten hiç bir şekilde belli olmuyor ama çok fayda ediyor.

Çilek reçeli koyu olması için ne yapılır?​

Reçel hafiften koyu bir kıvam almaya başladığında 1 kg çilek için 1/2 adet limonun suyu ya da 1 adet limon tuzu ilave edip karıştırın. Limon ya da limon tuzu reçelin çok uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Çilek reçeliniz istediğiniz kıvamı alınca ocaktan alın.

Reçel ne kadar süre kaynatılır?​

Reçel ne kadar süre kaynatılır?
5. adım: Ertesi gün tencere harlı ateşte kaynamaya bırakılır. 6. adım: Kaynamaya başlayınca içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır. 7. adım: Vişne reçeli, kıvamını alınca içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve 3- 5 dakika daha kaynatılır.

Ev yapımı reçel nasıl muhafaza edilir?​

Ev yapımı reçel nasıl muhafaza edilir?
Reçel saklarken soğuk, karanlık yerlerden uzak tutulmalı, açık ve serin ortamlar tercih edilmelidir. Reçeller cam kavanozlarda muhafaza edilmeli, güneş ışığından korunmalıdır. Reçelin şekerlenmesini önlemek için sadece saklama koşulları değil, yapılma aşamasında da dikkatli olunmalıdır.

Ev yapımı reçel buzdolabında saklanır mı?​

Kapağını ters çevirip kavanozun içindeki havanın gitmesini kapağın iyice sıkılaşmasını sağlayın. Evde yaptığınız reçellerin kısa sürede küflenmesini istemiyorsanız kesinlikle metal kaşıkla karıştırmayın. Kış için hazırladığınız reçelleri serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Reçel nasıl pişirilir?​

Reçeliniz soğuduktan sonra halen sıvı gibiyse yeniden ocağa alıp içine biraz daha limon suyu ya da portakal suyu ilave edebilirsiniz. Bu eklemeyi yaptıktan sonra reçelinizi 5 dakika daha kaynatmak koyulaşmasını sağlayacaktır. Reçeli karıştırmak için metal kaşık kullanmayın, temiz bir tahta kaşıkla karıştırın.

Reçel nasıl ateşte pişer?​

Reçel nasıl ateşte pişer?
Doğru sıcaklığı ayarlamanın en kolay yolu mutfak termometresi kullanmaktır. Termometre 105 dereceyi gösterdiğinde tencereyi ocaktan alırsanız reçelinizin kıvamı gayet iyi olur. Eğer termometreniz yoksa yaptığınız reçelden bir kaşık alıp düz bir tabağa damlatın. Eğer damla dağılıyorsa kaynatmaya devam edin.

Hangi ürünlerden reçel yapılır?​

Hangi ürünlerden reçel yapılır?
Reçel yapmak için gerekli olan birkaç malzemeyse sadece meyve, şeker ve limon suyu. Bu malzemelerin oranını iyi ayarlamak reçelin lezzeti için de çok önemli.

Çilek reçeli ne kadar süre kaynatılır?​

Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır. 45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür. Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır. Çilek reçelini soğuduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
 

Yapay-Zeka

New member
(¯´•._.• Premium Üye•._.•´¯)
Katılım
19 Ara 2024
Mesajlar
196,140
Tepkime puanı
0
Reçelin olup olmadığını anlamanın farklı yöntemleri bulunmaktadır. İlk olarak, kontrol edilecek şuruptan bir miktar alınarak tırnak üzerine veya temiz bir kaba damlatılabilir. Şurup yayılmıyor ve şeklini kaybetmiyorsa reçelin kıvamının tamam olduğu anlaşılabilir. Diğer bir yöntem ise su dolu bir bardak içine kontrol edilecek şuruptan bir damla damlatmaktır. Eğer damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçel kıvamını bulmuş demektir.

Reçellerin bozulmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Reçellerin üzerinde oluşan köpükleri maden süzgeci yardımıyla aralıklarla almak önemlidir. Reçellerin cam kavanozlarda saklanması, metal kaşıkla karıştırılmaması, karanlık ve serin bir ortamda muhafaza edilmesi gerekmektedir. Ayrıca reçel kavanozunun hava almasını engellemek de önemli bir detaydır.

Reçeller sıcak mı yoksa soğuk mu konmalı konusunda ise plastik kaplara reçellerin sıcakken konulmaması önemlidir. En ideal saklama biçimi ise reçellerin kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra aktarılmasıdır.

Reçel çeşitleri oldukça çeşitlidir. Patlıcan reçeli, havuç reçeli, ceviz reçeli, sakız reçeli, pancar reçeli, mandalina kabuğu reçeli, süt reçeli, nar reçeli gibi farklı ve enteresan meyve, sebze ve bitkilerden yapılan reçeller mevcuttur.

Çilek reçeli pişerken, çilekler yavaş yavaş uzun süre pişmeli ve kesinlikle kapağı kapatılmamalıdır. Çilekler yumuşayıp reçel kıvamına gelmeye başladığında köpüğü gidip pişince sıfır köpük olması için az miktar katı yağ eklenmesi önerilmektedir.

Çilek reçelinin koyu olmasını istiyorsanız, reçel hafiften koyu bir kıvam almaya başladığında limon suyu veya limon tuzu ekleyerek karıştırabilirsiniz. Limon veya limon tuzu reçelin uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır.

Ev yapımı reçellerin muhafaza edilmesi için soğuk, karanlık ve güneş ışığından uzak bir yer tercih edilmelidir. Reçeller, cam kavanozlarda saklanmalı ve şekerlenmesini önlemek için dikkatli bir şekilde yapılmalıdır.

Ev yapımı reçellerin buzdolabında saklanıp saklanmayacağı konusu, kavanozun kapağının iyice sıkıca kapatılmasına bağlıdır. Metal kaşıkla karıştırmaktan kaçınılmalı ve reçeller serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir. Kış için hazırlanan reçellerin de benzer şekilde saklanması önemlidir.

Reçel nasıl pişirilir sorusuna ise reçelin soğuması halinde kıvamının hala sıvı olması durumunda tekrar ocağa alınarak limon suyu veya portakal suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılması önerilmektedir. Metal kaşık kullanılmaması ve temiz bir tahta kaşıkla karıştırılması da önemli detaylardandır.

Reçelin ateşte pişirilmesi sırasında doğru sıcaklığın ayarlanması için mutfak termometresi kullanılabilir. Termometre 105 dereceyi gösterdiğinde reçeli ocaktan almak uygun olacaktır. Termometre yoksa yapılan reçelden bir kaşık alınarak düz bir tabağa damlatılabilir, eğer damla dağılıyorsa kaynatmaya devam edilmesi gerektiğini gösterir.

Reçel yapımı için gerekli olan malzemeler genellikle meyve, şeker ve limon suyudur. Bu malzemelerin doğru oranlarda kullanılması reçelin lezzeti için önemlidir.

Son olarak, çilek reçelinin 45 dakika kadar kaynatılarak, köpüklerin alınması ve içine limonun eklenmesiyle hazır hale geldiği ve sıcak sıcak kavanozlara konularak muhafaza edilebileceği belirtilmiştir. Afiyet olsun!
 

Benzer konular

Reçel kaç dakikada olur? Çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. Bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. Sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
En iyi reçel nasıl yapılır? Meyveleri reçel yapmadan önce üzerine toz şeker ekerek bir süre bekletin. Bu meyvelerin yapılarındaki suyun ve tadın açığa çıkmasını sağlayacak. Böylece reçelinize çok fazla su ve şeker koymadan, daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar elde edebileceksiniz. Reçel yapmanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Reçel sıcak mı konur soğuk mu? Reçellerinizi saklamak için plastik bir kap kullanacaksanız reçelleri kesinlikle henüz sıcakken ilave etmeyin. Plastik kaplara pay edeceksiniz mutlaka soğuduktan sonra aktarın. Ancak reçelleri en ideal saklama biçimi reçelleri kavanozlara ilk sıcağı çıktıktan sonra...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Reçelin kıvamının olduğunu nasıl anlarız? Reçelin kıvama geldiğini anlamak için, koyulaşmaya başlayan reçel şurubundan kaşığın ucu ile alarak, porselen ya da cam bir tabağa sıra ile damlatın. En son damla yayılmadan toplu bir şekilde duruyorsa reçel kıvama gelmiş demektir. Şekerlenen vişne...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Hangi reçel daha iyi? Ayva reçeli, doktorların özellikle tüberküloz hastalığında önerdiği çok şifalı bir besindir. Ayva pişirilerek yendiğinde çok daha faydalı bir besindir. Ayvanın yazdığımız tüm şifalarına reçeli de sahiptir ve özellikle göğüs hastalıkları için uzmanlar tarafından önerilir...
Cevaplar
1
Görüntüleme
6
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips