<
Editör
Yeni Üye
Refactoring nasıl yapılır?
Refactoring nasıl yapılır? Refactoring yaparken, yapılacak olanların bir sıralamaya göre yapılması önemlidir. Ayrıca diğer bir önemli konu ise bu işi belirli bir ritimle yapmak önemlidir. Yani sırası ile yapılacak olan her küçük değişiklikten sonra test yapmak gerekir.
Yazılımda Refactor ne demek?
Bir tanım yapmak gerekirse; Refactoring; yazılımı daha basit, daha anlaşılır, değiştirmesi daha kolay bir hale getirmek amacıyla iç yapısında yapılan ve yazılımın dış davranışını etkilemeyen değişikliklerdir.
Kodu refactor etmek ne demek?
Kodu refactor etmek ne demek?
Refactoring, Türkçe'ye genelde "kod düzenleme" diye çeviriliyor. Yazılan bir kodun zamanla değiştirilerek optimize edilmesi, kodu daha anlaşılır hale getirme, kodu adam etme vs. pek çok tanım yapılabilir.
Visual Studio refactor nedir?
visual studio . net 2005 ile gelen başarılı bir özelliktir. değişkene sağ tıklayıp property yaparsınız, kod bloğunu seçip sağ tıklayıp fonksiyon yaparsınız, class' a sağ tıklayıp adını değiştirirsiniz adam gider her yerde değiştirir, yine class' a sağ tıklayıp interface oluşturursunuz.
Pycharm refactor nedir?
Refactor
PyCharm ne işe yarıyor?
PyCharm ne işe yarıyor?
PyCharm, özellikle Python dili için bilgisayar programlamasında kullanılan entegre bir geliştirme ortamıdır (IDE). Çek şirket JetBrains tarafından geliştirilmiştir. Ayrıca PyCharm; Windows, macOS ve Linux sürümleri ile çapraz platformdur.
PyCharm nasıl çalıştırılır?
ctrl+shift+F10 kısayolunu kullanabiliriz. Sağ Üstten Run (Yeşil Üçgen) Simgesine Basarak kodlarımızı Çalıştırabiliriz. Kodlarımız çalıştığında aşağıdan çalıştırma menüsü kendiliğinden açılacaktır.
PyCharm ile neler yapılabilir?
Pycharm, Python tarafından geliştirme ortamı yani bir IDE olarak bilinir.
- Birinci olarak uygulama otomatik kod yenileme ile gelmektedir.
- Zengin navigasyon içeriğine sahiptir.
- Akıllı kodlama ile tamamlama da büyük kolaylık sağlar.
- Açık kaynaklı kod yapısı büyük avantaj oluşturur.
PyCharm refactor nedir?
PyCharm refactor nedir?
Python kurulumu nasıl yapılır?
Python kurulumu için python.org sitesini ziyaret edin. Download linkinden kullandığınız işletim sistemine göre Python derleyicisini bilgisayarınıza indirip kurmanız gerekiyor. Kurulum dosyasını çalıştırdıktan sonra genel ekrandan "Add Python 3.7 to Path" seçeneği seçiniz.
Python nasıl yüklerim?
Windows/Mac OS:
- 1.Adım: İnternet sitesine gitme. Kullandığınız tarayıcıyı (Chrome, Opera, Firefox vs.) açalım ve arama çubuğuna, "Python Download" yazalım ve aratalım.
- 2.Adım: Uygun versiyonu seçme.
- 3.Adım: Seçtiğimiz Python versiyonunu indirme.
- 4.Adım İndirdiğimiz Python setup'unu kurma.
Python bilen ne yapar?
Python bilen ne yapar?
İşte Python kullanabileceğiniz bazı alanlar:
- Web Geliştirme.
- Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi.
- Veri Analizi. İnsanların görsel verilere bakarak daha iyi algıladığı söylenir.
- Oyun Geliştirme.
- Robotik Uygulamaları
Python programlama dili kullanılarak ne tür uygulamalar geliştirilebilir?
Python ile web uygulamaları, masaüstü uygulamalar, oyun geliştirmesi, mobil uygulama, ağ programlama, veri madenciliği, veri analizi, makine öğrenimi, yapay zekâ uygulamaları, bilimsel hesaplama uygulamaları, nesnelerin interneti (IoT) gibi çeşitli alanlarda uygulamalar geliştirilebilir.