- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.249
- Meslek
- Webmaster
Refraksiyon kusuru olan göze ne denir?
Refraksiyon kusurları , gözümüzün görmesinde azalmaya neden olan miyopi ve hipermetropi gibi gözlük ihtiyacı doğuran durumlardır. Esas olarak küre şeklinde olması gereken göz yuvarlağımız , normalden daha uzun olursa miyopi , daha kısa olursa hipermetropi dediğimiz kusur ortaya çıkar .
Iki gözün refraksiyon larının birbirinden farklı olmasına ne denir?
İki gözün refraksiyonlarının birbirinden farklı olmasıdır.
Gözlük reçetesi SPH CYL nedir?
"Sfer" terimi, miyop veya hipermetrop düzeltmesinin "sferik" veya gözün tüm meridyenlerinde eşit olduğu anlamına gelir. Cylinder (Silindir) (CYL Bu astigmatizme ilişkin lens kuvveti miktarını belirtir.
Ambliyopi ne demek?
Göz tembelliği erken çocuklukta gelişen ve normal görme keskinliğine belli bir sebebe bağlı ulaşamamaktan dolayı zayıf görme keskinliği demektir. Bir göz normal görme gelişimini tamamlayıp, diğer gözde ise bu gelişim tamamlanmadığı zaman az gören göze ambliyop veya tembel göz denir.
Akomodasyon amplitüdü ne demek?
Akomodasyon Amplitüdü; Gözün kırma gücünde lensin akomodasyonu ile ortaya çıkan diyoptri cinsinden ilave güçtür. Kişinin akomodasyonla net olarak görebildiği en yakın nokta "yakın nokta" (punktum proksimum), net olarak görebildiği en uzak nokta ise "uzak nokta" (punktum remotum) adini alır.
Gözlük numarası SPH ne demek?
1) [SPH]: Bu değer (+) ise hipermetrop, (-) ise miyop olduğunuzu belirtir. Burada bulunan değer boş ya da (Plan) yazılıysa gözünüzde sferik bir bozukluk yok demektir. Eğer (-) miyopsanız uzağı, (+) hipermetropsanız yakını, astigmatsanız hem uzak hem yakını bulanık görürsünüz.
Ölçüm için kızılötesi ışınları kullanılır. Hastanın göz dibine gönderilen ışınlar retinadan yansıyarak alete geri döner. Bu yansıyan ışınları değerlendiren bilgisayar sistemi hastanın refraksiyon kusurunu verir. Bazı modellerde subjektif muayene üniteleri de eklenmiştir.