Son Konular

Rehberlik Belgesi nasil alinir?

Egitim Surasi nerede yapildi?

10-11 Mart okullar tatil mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Rehberlik Belgesi nasıl alınır?

6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu gereğince 2 şekilde rehber olunmaktadır.
- ÜNİVERSİTELERİN TURİST/TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMLERİNDEN MEZUN OLARAK.
- BİRLİK TARAFINDAN AÇILAN SERTİFİKA PROGRAMINI BAŞARIYLA TAMAMLAYARAK.
- ÜNİVERSİTELERİN TURİST/TURİZM REHBERLİĞİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI NASIL REHBER OLABİLİRLER?

Turist rehberleri memur olabilir mi?

– Turist rehberi ve aynı zamanda bir başka mesleği de yapan ya da devlet memuru olanlar, yönetmelik gereği mesleği yapamamaktadır. bu tasarıya bir hüküm konmadığı için her devlet memuru kendi kurumundan izin alabildiği sürece rehberlik hizmeti sunabilecek.

Rehberlik sertifikası kimler alabilir?

Rehberlik sertifikası kimler alabilir?
Resmi okullar ve özel öğretim okullarında rehber öğretmen olarak Eğitim Fakültesi Rehberlik Hizmetleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans programları ile Fen Edebiyat Fakülltesi Psikoloji bölümünden mezun olup pedagojik formasyon sertifikası alan mezunlar çalışabilmektedirler.

Turist Rehberleri öğretmen olabilir mi?

657 sayılı Kanunun 28 inci maddesinde Devlet memurlarına sayılan istisnalar dışında gelir getirici faaliyetlere yasak getirilmiştir. Öğretmenlerin turist rehberi olarak çalışmalarına izin veren özel yasal düzenlemeye rastlanılamamıştır.

Turist rehberi nasıl iş bulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığının Ülke Çapında ve Bölge Çapında olmak üzere iki türde açtığı profesyonel turist rehberliği kursları ile de mesleğin eğitimi verilmektedir. Turist Rehberleri Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı birimlerinde, özel turizm şirketlerinde, seyahat acentelerinde iş bulabilirler.

Rehberlik Sertifikası ne işe yarar?

Rehberlik Sertifikası ne işe yarar?
Hazırlanan program konuyla ilgili görev yapacak olan personelin, ilgili konulardaki programlara ilgi duymasını sağlamak ve konular hakkında yetkinlik kazandırmak amaçlanmaktadır. Değerler ve Manevi Rehberlik eğitim konuları harmanlanarak hazırlanmış bir eğitim programıdır.

Rehberlik belgesi almak için 6326 sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanunu'na göre başvuruda bulunulabilir. Bu kanuna göre turist rehberi olmak için iki yol izlenebilir: Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümlerinden mezun olarak veya birlik tarafından açılan sertifika programını başarıyla tamamlayarak. Üniversitelerin Turist/Turizm Rehberliği bölümü mezunları, mezuniyetlerinin ardından turist rehberi olarak görev yapabilirler.

Bir diğer konu ise turist rehberlerinin memur olup olamayacağıdır. Turist rehberi aynı zamanda devlet memuru olanlar, yönetmelik gereği mesleklerini yapamamaktadır. Ancak her devlet memuru kendi kurumundan izin almak şartıyla rehberlik hizmeti sunabilir.

Rehberlik sertifikasını alabilecek kişiler ise resmi okullar ve özel öğretim okullarında rehber öğretmen olarak görev yapmak isteyen Eğitim Fakültesi Rehberlik Hizmetleri Psikolojik Danışma ve Rehberlik lisans programları ile Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümünden mezun olup pedagojik formasyon sertifikası alan mezunlardır.

Turist rehberleri öğretmen olabilir mi sorusuyla ilgili olarak, Devlet memurlarına gelir getirici faaliyetlerde bulunma yasağı getirilmiştir. Öğretmenlerin turist rehberi olarak çalışmalarına dair özel bir yasal düzenleme bulunmamaktadır.

Turist rehberlerinin iş bulabilmeleri için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ülke çapında ve bölge çapında açılan profesyonel turist rehberliği kurslarına katılabilirler. Ayrıca, iş bulma olanakları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı birimleri, özel turizm şirketleri ve seyahat acenteleri yer almaktadır.

Rehberlik sertifikasının amacı ise ilgili konularda görev yapacak personelin ilgi duymasını sağlamak ve konular hakkında yetkinlik kazandırmaktır. Değerler ve Manevi Rehberlik eğitim konularını içeren bir eğitim programıdır.

Egitim Surasi nerede yapildi?

10-11 Mart okullar tatil mi?

1. Konular

1. 1.283.020
  2. Mesajlar

1. 1.684.155
  3. Kullanıcılar

1. 32.263
  4. Son üye

Geri
Üst Alt