Rehberlik yerel hedefleri kim belirler?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Rehberlik yerel hedefleri kim belirler?

Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu ilde rehberlik hizmetleri kapsamında, genel hedeflerin dışında okul/ kurumlar tarafından yerine getirilmesi gereken iki yerel hedef belirler.

Genel Hedefleri kim belirler?

Genel Hedef: Esas görevi uzak hedefleri anlaşılır kılmaktır. Uzak hedeflere göre daha dar, belli bir eğitim kesiminin ya da okulun ulaşmak istediği konumu belirleyen hedeflerdir. Okul tarafından gerçekleştirilir.

Rehberlik becerileri nedir?

Rehberlik becerileri nedir?
Öğrencinin gelişim döneminin getirdiği ihtiyaçları doğrultusunda kendini tanıması ve ifade edebilmesi; problemlerini fark etme ve çözmede sorumluluk alması; geleceğine dair gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini, yeteneklerini keşfedip geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendisine …

Rehberlik Çerçeve Planı nereye gönderilir?

Rehberlik Çerçeve Planı nereye gönderilir?
Rehberlik Öğretmeni olmayan okullar ile Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri çerçeve planlarını 09/10/2020 tarihine kadar resmi yazı ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi mail adresine[email protected]gönderecektir.

Yıllık Çerçeve Planı kim hazırlar?

a) Her tür ve kademedeki en az birer rehberlik öğretmeninden oluşturulan komisyon tarafından il danışma komisyonu kararları göz önünde bulundurularak eğitim kurumlarının özellik, kademe ve türlerine göre yıllık çerçeve planı hazırlanır.

Rehberlik türleri kaça ayrılır?

Rehberlik Türleri
- 1) Eğitim Alanında Rehberlik.
- 2) Sağlık Alanında Rehberlik.
- 3) Sosyal Yardım Alanında Rehberlik.
- 4) Endüstri Alanında Rehberlik.
- 5) Adalet ve Güvenlik Alanında Rehberlik.

Programın hedef neye göre belirlenir?

Programın hedef neye göre belirlenir?
Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir. Ancak gerçekleştirilirken önce özel, sonra genel, en sonunda da uzak hedefler gerçekleştirilmeye çalışılır. Uzak Hedef: Toplumun politik felsefesini yansıtan hedeflerdir ve anlaşılması güçtür, soyut ve geneldir.

Rehberlik hizmetleri kapsamında yerel hedeflerin belirlenmesiyle ilgili bilgiler verilmiş. Genel hedeflerin okul tarafından belirlendiği ve yerel hedeflerin Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu tarafından belirlendiği ifade edilmiş.

Rehberlik becerileri konusunda, öğrencilerin gelişim dönemlerine uygun şekilde kendilerini tanımaları, problemlerini fark edip çözmeleri, gerçekçi kararlar almaları, yeteneklerini geliştirmeleri, çevreleriyle dengeli bir uyum içinde olmaları gibi becerilerin öne çıktığı belirtilmiş.

Rehberlik Çerçeve Planı'nın gönderilmesi gereken yerler ve tarihler hakkında detaylı bilgi verilmiş. Rehberlik öğretmeni olmayan okullar ile diğer merkezlerin çerçeve planlarını uygun şekilde iletmeleri gerektiği vurgulanmış.

Yıllık Çerçeve Planı'nın hazırlanması sürecinde ilgili komisyonların tavsiyelerinin göz önünde bulundurulması gerektiği belirtilmiş. Bu planların eğitim kurumlarının özellik, kademe ve türlerine göre hazırlandığı ifade edilmiş.

Rehberlik türlerinin eğitim, sağlık, sosyal yardım, endüstri, adalet ve güvenlik alanlarında ayrıldığı sıralanmış.

Programın hedeflerinin belirlenmesinde uzak, genel ve özel hedeflerin sırasıyla ele alındığı açıklanmış. Toplumun politik felsefesini yansıtan uzak hedeflerin daha soyut ve genel olduğu ifade edilmiş.

Konuyla ilgili detaylı bilgiler ve açıklamalar belirtilmiş. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa sormaktan çekinmeyin.

Sanal toplumun tam tanimi nedir?

Bayrak toreninde uyulmasi gereken kurallar nelerdir?

1. Konular

1. 1.280.274
  2. Mesajlar

1. 1.677.740
  3. Kullanıcılar

1. 31.376
  4. Son üye

Geri
Üst Alt