Modoratör
Efsanevi Üye
Rehberlik yerel hedefleri kim belirler?
Rehberlik Hizmetleri İl Danışma Komisyonu ilde rehberlik hizmetleri kapsamında, genel hedeflerin dışında okul/ kurumlar tarafından yerine getirilmesi gereken iki yerel hedef belirler.
Genel Hedefleri kim belirler?
Genel Hedef: Esas görevi uzak hedefleri anlaşılır kılmaktır. Uzak hedeflere göre daha dar, belli bir eğitim kesiminin ya da okulun ulaşmak istediği konumu belirleyen hedeflerdir. Okul tarafından gerçekleştirilir.
Rehberlik becerileri nedir?
Rehberlik becerileri nedir?
Öğrencinin gelişim döneminin getirdiği ihtiyaçları doğrultusunda kendini tanıması ve ifade edebilmesi; problemlerini fark etme ve çözmede sorumluluk alması; geleceğine dair gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini, yeteneklerini keşfedip geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendisine …
Rehberlik Çerçeve Planı nereye gönderilir?
Rehberlik Çerçeve Planı nereye gönderilir?
Rehberlik Öğretmeni olmayan okullar ile Bilim ve Sanat Merkezleri, Halk Eğitim Merkezleri ve Mesleki Eğitim Merkezleri çerçeve planlarını 09/10/2020 tarihine kadar resmi yazı ile Rehberlik ve Araştırma Merkezi mail adresine[email protected]gönderecektir.
Yıllık Çerçeve Planı kim hazırlar?
a) Her tür ve kademedeki en az birer rehberlik öğretmeninden oluşturulan komisyon tarafından il danışma komisyonu kararları göz önünde bulundurularak eğitim kurumlarının özellik, kademe ve türlerine göre yıllık çerçeve planı hazırlanır.
Rehberlik türleri kaça ayrılır?
Rehberlik Türleri
- 1) Eğitim Alanında Rehberlik.
- 2) Sağlık Alanında Rehberlik.
- 3) Sosyal Yardım Alanında Rehberlik.
- 4) Endüstri Alanında Rehberlik.
- 5) Adalet ve Güvenlik Alanında Rehberlik.
Programın hedef neye göre belirlenir?
Programın hedef neye göre belirlenir?
Hedefler belirlenirken önce uzak, sonra genel en son özel hedefler belirlenir. Ancak gerçekleştirilirken önce özel, sonra genel, en sonunda da uzak hedefler gerçekleştirilmeye çalışılır. Uzak Hedef: Toplumun politik felsefesini yansıtan hedeflerdir ve anlaşılması güçtür, soyut ve geneldir.