Rektorden sonra kim gelir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Rektörden sonra kim gelir?

Rektörün görevi sona erdiğinde yardımcılarının da görev süresi sona erer. Rektör iznini Yükseköğretim Kurulu Başkanından alır.

Bölüm başkanı nasıl atanır?

2547 sayılı Kanunu' nun 21. maddesi ve üniversitelerde Akademik Teşkilat Yönetmeliği' nin 14. maddesine göre bölüm başkanı, o bölümün profesörleri, profesör yoksa doçentleri, doçent yoksa yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim dalı başkanlarının 15 gün içinde verecekleri yazılı görüşlerini dikkate …

Bölüm başkanı nasıl olunur?

Bölüm başkanı nasıl olunur?
Bölüm başkanını belirlemek üzere, o bölümdeki öğretim üyelerinin yazılı görüşlerinin istenmesi. Müdürün, öğretim üyelerinin tercihini dikkate alarak, bölüm başkanı adayını belirlemesi. Atanacak adayın başka bir idari görevinin olması. Atanacak adayın idari görevinin olmaması.

Rektörün üstü kimdir?

Rektörün üstü kimdir?
Türkiye'de dekan Türk yükseköğretim sisteminde dekan fakültenin ve birimlerinin temsilcisidir. Rektörün önereceği üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca 3 yıl için atanır.

Üniversite rektörü kim atar?

Belirlenen rektör adaylarından Yükseköğretim Kurulunun seçeceği üç aday atanmak üzere Cumhurbaşkanı'na sunulur. Cumhurbaşkanı bu üç adaydan birini rektör olarak atar. Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü tüzel kişiliğini temsil eden rektörlerin görev süresi dört yıldır.

Dekan ne iş yapar?

Dekan, fakültedeki en yetkili kişidir. YÖK'ün belirlediği yönetmeliklere uyum sağlamak ile beraber bulunduğu birimin işleyişinden de sorumludur. Dekan; öğrencilere, çalışanlara ve eğitmenlere karşı her türlü görev ve sorumluluğun yerine getirilmesi için çalışmalar yürütür.

Dekan ataması nasıl olur?

Dekan ataması nasıl olur?
Dekan olarak atanmak üzere ilgili kişilerin evrakları üst yazı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına gönderilir. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığıtarafından ataması yapılan Dekan Üniversitemize bildirilir. Personel Daire Başkanlığı tarafından tüm Birimlere ve Üniversite Rektörlüklerinedağıtımı yapılır.

Bölüm başkanlığı ne demek?

Bölüm başkanlığı ne demek?
Üniversitede bir bölümün yönetim işleri ile eğitim, öğretim, araştırma faaliyetlerinden sorumlu öğretim üyesi, kürsü başkanı.

Rektör ve dekan aynı mı?

Rektör ve dekan farklı kişilerdir ve farklı görevleri üstlenirler. Rektör, üniversitenin en üst yöneticisi ve tüm akademik ve idari birimlerin başındaki kişidir. Rektör, üniversitenin genel yönetiminden sorumludur ve üniversitenin hedeflerini belirler, stratejik kararları alır. Aynı zamanda rektör, üniversitenin dış ilişkilerini yürütür ve temsil eder.

Dekan ise bir fakültenin en üst düzey yöneticisidir. Fakültenin akademik ve idari işleyişinden sorumludur. Dekan, fakülte içindeki eğitim, araştırma ve idari işlerin düzenli şekilde yürütülmesini sağlar. Öğrencilerin ve çalışanların ihtiyaçlarıyla ilgilenir, fakültenin akademik programlarının geliştirilmesine öncülük eder.

Bu nedenle rektör ve dekan, farklı pozisyonlarda olup, üniversitenin farklı alanlarıyla ilgili farklı görevleri yerine getirirler.

Lityum gres nerelerde kullanilir?

Vergi mukellefiyim ne demek?

1. Konular

1. 1.280.275
  2. Mesajlar

1. 1.677.859
  3. Kullanıcılar

1. 31.523
  4. Son üye

Geri
Üst Alt