Son Konular

Rektum kanserleri Uzak metastazi en sik nereye yapar?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
1.765
Meslek
Webmaster

Rektum kanserleri Uzak metastazı en sık nereye yapar?

Hastalık en sık karaciğere, akciğer ve karın zarına (periton'a) yayılma eğilimindedir. Kolon kanserinde daha sık karaciğere metastaz yaparken akciğer metastazı rektum kanserinde daha sık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hilton çizgisi nedir?

hilton çizgisi olarak da bilinen bu çizgi tam olarak götümüzdeki bağırsak epitelinin deri epiteline dönüştüğü yerdir. bir nevi sınır kapısı.

Dukes evrelemesi nedir?

Dukes evrelemesi nedir?
Dukes Sınıflaması A evresinde kanser; kalın bağırsak duvarında sınırlıdır. Bağırsak duvarını aşmamıştır. B evresinde kanser; bağırsak duvarını aşmıştır fakat bölgesel lenf bezlerine (düğümlerine) yayılmamıştır. C evresinde kanser; bölgesel lenf bezlerine (düğümlerine) yayılmıştır.

Rektum CA nereye metastaz yapar?

Rektum CA nereye metastaz yapar?
Rektum kanseri böbrek ve böbrek üstü bezine metastaz yapabilir. Rektum kanseri karaciğer metastazı genellikle 4. Evrede görülür. Rektum kanseri akciğer metastazı genellikle 4.

Pektinat çizgi ne demek?

Dentat line-çizgi (linea dentata), pectinate line (linea pectinata, pektinat çizgi), linea anorectais, linea anocutanea: Anal kanalın üst üçte ikisini, alt üçte birinden ayıran dişli çizgi. Diğer bir deyişle, rektumun kolumnar epiteli ile anal kanalı çok katlı yasssı epiteli arasındaki çizgidir.

Denonvillier Fasyasi nedir?

Rektumla arasında Denonvillier fasyası denilen kuvvetli bir yapı vardır. Glandüler bir organdır glandlar kolumnar epitelle döşelidir. Verumontanumun iki yanına açılan 30-40 adet duktusla sonlanırlar.Salgısını prostatik üretraya boşaltırlar. Doğumdan ergenliğe kadar boyutları değişmeden kalır.

Kolon müsinöz adenokarsinom nedir?

Kolon müsinöz adenokarsinom nedir?
Distal yerleşimli kanserler ise daha çok anüler bir infiltrasyon gösterirler ve obstrüksiyon daha sık gelişir. Histopatolojik olarak KRK'ların %95'i "adenokarsinom" yapısındadır. KRK'ların -30 kadarı, gland lümenine ya da interstisyuma musin salgılar ve müsin içeriği %50'den fazla ise müsinöz adenokarsinom adını alır.

Kolorektal adenokarsinom nedir?

Kolorektal adenokarsinom nedir?
Adenokanser (adenokarsinom) vücudun mukus üreten glandüler hücrelerinde görülen kanser türlerine verilen isimdir. Adenokanserin sık görülen türleri arasında meme kanseri, kolorektal kanser, akciğer kanseri, pankreas kanseri ve prostat kanseri yer alır.

Dentat line neresi?

Dentat Çizgi-Line Diğer bir deyişle, rektumun kolumnar epiteli ile anal kanalı çok katlı yasssı epiteli arasındaki çizgidir. Dentat çizgi aynı zamanda anal kolonların tabanının oluşturduğu çizgidir. Anal kolonnların taban kısımlarına anal valvler de denir.

Rektum kanserlerinin uzak metastazı genellikle karaciğere, akciğere ve karın zarına (periton) yayılma eğilimindedir. Kolon kanserinde daha sık olarak karaciğere metastaz yaparken, rektum kanserinde ise akciğere metastaz görülme sıklığı daha yüksektir.

Hilton çizgisi olarak bilinen yapı, bağırsak epitelinin deri epiteline dönüştüğü bölge olarak tanımlanabilir. Bu çizgi, bağırsak ile deri arasındaki sınır noktasını belirler.

Dukes evrelemesi ise kolon veya rektum kanserinin yayılma derecesini belirlemek için kullanılan bir sınıflandırma sistemidir. A evresinde kanser, bağırsak duvarında sınırlıdır ve duvarı aşmamıştır. B evresinde ise duvarı aşmış, ancak bölgesel lenf bezlerine yayılmamıştır. C evresinde ise kanser, bölgesel lenf bezlerine yayılmıştır.

Rektum kanserinin metastaz yaptığı yerler arasında böbrek ve böbrek üstü bezlerinin yanı sıra karaciğer ve akciğer de bulunmaktadır. Karaciğer metastazı genellikle 4. evrede görülürken, akciğer metastazı da aynı evrede sık görülebilir.

Pektinat çizgi, anal kanalın üst üçte ikisini alt üçte birinden ayıran dişli çizgi olarak tanımlanabilir. Bu çizgi, rektum ile anal kanal arasındaki geçiş noktasını belirler.

Denonvillier fasyası ise rektum ile çevresindeki yapılar arasında bulunan güçlü bir yapıdır. Glandüler bir organdır ve prostatik üretraya salgılarını boşaltır.

Kolon müsinöz adenokarsinom, kolorektal kanserlerin histopatolojik yapısından biridir. Bu tür kanserler müsin salgılayan glandüler hücrelerden kaynaklanır ve müsin içeriği %50'den fazla olduğunda müsinöz adenokarsinom olarak adlandırılır.

Kolorektal adenokarsinom ise vücudun mukus üreten glandüler hücrelerinde görülen kanser türlerinden biridir. Bu tür kanserler arasında meme, kolon, akciğer, pankreas ve prostat kanseri yer alır.

Dentat çizgi ise rektumun kolumnar epiteli ile anal kanalın çok katlı yassı epiteli arasındaki sınır çizgisidir. Aynı zamanda anal kolonlarının tabanını oluşturan çizgi olarak da bilinir.

Salonda yapilan atletizm yarismalarina ne ad verilir?

B016 kime ait?

1. Konular

1. 1.281.448
  2. Mesajlar

1. 1.679.317
  3. Kullanıcılar

1. 31.810
  4. Son üye

Geri
Üst Alt