Remoulade sos nerede kullanılır?
remoulade
- mayoneze hardal katilarak yapilan, danimarka ve louisiana'da pek sevilen fransiz icadi bir sos. genelde et ürünleri ve patates kizartmasiyla birlikte yenir.
- iskandinav ülkelerinin yani sira almanya'da da sevilen ve ciddi miktarda tüketilen soslardan biridir.
Remoulade sos nasıl yapılır?
Arpacık soğanları minik küpler halinde ince doğrayın. Taze soğan, sap kereviz ve maydanozu ince kıyın. Doğradığınız arpacık soğanları ve ince kıydığınız yeşillikleri mayonezli karışıma ekleyin. Ezilmiş sarımsağı, tuz ve baharatları ilave edip iyice özdeşleşene kadar karıştırıp servis yapın.
Remoulade sos hangi yemeklerde kullanılır?
Remoulade sos hangi yemeklerde kullanılır?
Remoulade sos tarifi genel olarak et yemeklerinde kullanılmaktadır. Bununla beraber deniz ürünlerinde de kullanıldığında güzel bir lezzet sunduğunu söyleyebilirim. Aslında bu sos tarifini dilerseniz ekmek banıp bile tüketebilirsiniz. Yani tek başına bile yenilesi bir tadı olduğunu belirtebilirim.
Remoulade sos nerenin?
Remoulade Fransa'da icat edilen ve genellikle aioli veya mayonez bazlı bir çeşnidir. Tartar sosuna benzer olsa da, genellikle daha sarımsı, bazen köri ile lezzetlendirilebilir. Ayrıca, doğranmış turşu veya piccalilli içerir. Yaban turpu, kırmızı biber, hamsi, kapari ve diğer birçok besini de içerisinde barındırabilir.
Chimichurri sos nerede kullanılır?
Genellikle ızgara etlerle servis ediliyor ve ızgaralık etleri marine etmek için de kullanılabiliyor. Zaten içinde soğan, sarımsak, zeytinyağı ve sirke varsa her şeyi marine edebilirsiniz. Tabi sadece et değil ızgara yaptığınız sebzelerle ya da lezzetli bir ekmekle de servis edebilirsiniz.
Remoulade sauce nedir?
Remoulade sauce nedir?
Remoulade Fransa'da icat edilen ve genellikle aioli veya mayonez bazlı bir çeşnidir. Tartar sosuna benzer olsa da, genellikle daha sarımsı, bazen köri ile lezzetlendirilebilir. Ayrıca, doğranmış turşu veya piccalilli içerir.