haberci
Meraklı Üye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla gerçekleşen atama kararları, Resmi Gazete'de duyuruldu. Yapılan atamalara göre, Türkiye'nin Çin, Hollanda ve Belçika büyükelçiliklerine yeni isimler atanmıştır.
Çin Halk Cumhuriyeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Selçuk Ünal, Belçika Krallığı'nda Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Görkem Barış Tantekin atanırken, Litvanya'da ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Esra Toplu getirilmiştir.
Ayrıca, Hollanda'da Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Fatma Ceren Yazgan atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda İş Müfettişliklerine bir dizi yeni isim atanmıştır. Abbas Eğriboyun, Ahmet Alperen Sezgin, Alper Aksoy, Berk Onay ve diğerleri, başarılı bir yeterlik sınavının ardından göreve başlamışlardır.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcılığı'na Mahmut Kurtaran, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdür Yardımcılığı'na Eyyup Tanyıldız atanırken, İnşaat ve Emlak Genel Müdür Yardımcılığı'na Mehmet Öztimur görevlendirilmiştir.
Son olarak, Adli Tıp Kurumu'nda yapılan atamalarla Uzm. Dr. Ajda Ağırbaş, Doç. Dr. Figen Tunalı Türkdoğan ve Uzm. Dr. Hasan Gökçay önemli görevlere getirilmişlerdir.