haberci
New member

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Yeni Atamalar Yapıldı
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde kara, hava ve deniz kuvvetlerine bağlı birçok general ve amiralin yeni atamaları Resmi Gazete'de duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla gerçekleşen atamalar kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 119, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na 35, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise 31 general ve amiral atanmış oldu.
Yayımlanan kararlara göre, Orgeneral Bahtiyar Ersay 1'inci Ordu Komutanlığı'na, Korgeneral Zorlu Topaloğlu 2'nci Ordu Komutanlığı'na, Orgeneral Kemal Yeni 3'üncü Ordu Komutanlığı'na, Orgeneral Levent Ergün ise Genelkurmay İkinci Başkanlığı'na getirildi. Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na ise Orgeneral Rafet Dalkıran atandı. Ayrıca, Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na İlhan İstanbullu'nun getirilmesi kararlaştırıldı. Tümgeneral Emre Tayanç ise Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Eğitim Tümen Komutanlığı'na atanmıştır. - ANKARA
Bu güncel haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde gerçekleşen son atamalar detaylı bir şekilde kamuoyuna duyuruldu. Yapılan yeni atamalarla birlikte, üst düzey komutanlık görevlerinde değişiklikler yaşandığı belirtildi. Yeni görevlerine atanan isimlerin kim oldukları ve hangi görevlere getirildikleri açıklandı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademesinde yaşanan bu değişiklikler dikkat çekerken, atamaların ülke savunması ve güvenliği açısından önemli bir adım olduğu vurgulandı.