Resmi Nikah Kıyılırken Ne Söylenir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Resmi nikah kıyılırken ne söylenir? Resmi nikah töreninde çiftler, birbirlerine aşk ve bağlılık sözleri verirler. Nikah memuru, evlilik cüzdanını imzalayarak çiftleri resmen evli ilan eder. Nikah töreninde şahitler de bulunur ve evlilik cüzdanına imza atarlar. Çiftler, birbirlerine mutluluk diler ve hayatlarını birleştirme kararı aldıklarını ifade ederler. Nikah memuru, çiftlere evlilik hayatlarında başarılar diler ve sevgi dolu bir birliktelik sürdürmelerini temenni eder. Nikah işlemleri tamamlandıktan sonra, çiftler aile ve dostlarıyla birlikte kutlama yaparlar.
İçindekiler

Resmi nikah kıyılırken çiftlerin birbirlerine ve nikah memuruna söylemesi gereken bazı cümleler vardır. İşte resmi nikah sırasında söylenmesi gereken önemli ifadeler:
1. Nikah Memuru: "Sayın konuklarımız, hoş geldiniz. Görevli nikah memuru olarak sizleri evlilik birliği kurmaya davet ediyorum."
2. Nikah Memuru: "Evlilik birliği kurmak isteyen gelin adı ve damat adı çifti, lütfen ayağa kalkın."
3. Nikah Memuru: "Evlilik birliğini kurmak isteyen gelin adı, damat adı'yı kabul ediyor musunuz?"
4. Gelin: "Evet, kabul ediyorum."
5. Nikah Memuru: "Evlilik birliğini kurmak isteyen damat adı, gelin adı'yı kabul ediyor musunuz?"
6. Damat: "Evet, kabul ediyorum."
7. Nikah Memuru: "Evlilik birliğini kurmak için yasal şartları yerine getiren gelin adı ve damat adı çifti, evet yanıtınızı verdiniz. Şimdi imza atmak üzere masaya geçelim."
8. Nikah Memuru: "Evlilik cüzdanınızı ve kimliklerinizi lütfen masaya koyun."
9. Nikah Memuru: "Önce gelin adı ve damat adı imzalayacak."
10. Gelin: "Evet."
11. Damat: "Evet."
12. Nikah Memuru: "Şimdi sıra şahitlerde. Lütfen şahitler imzalamak için masaya gelin."
13. Nikah Memuru: "Önce şahit 1 adı soyadı ve şahit 2 adı soyadı imzalayacak."
14. Şahit 1: "Evet."
15. Şahit 2: "Evet."
16. Nikah Memuru: "Şimdi gelin adı ve damat adı çifti, evlilik cüzdanlarınızı alabilirsiniz."
17. Nikah Memuru: "Sayın çiftimize evlilik cüzdanlarını takdim ediyorum."
18. Nikah Memuru: "Sayın gelin adı ve damat adı, sizi tebrik ederim. Artık resmi olarak evlisiniz."
19. Nikah Memuru: "Tüm konuklarımıza katılımları için teşekkür ederim. Evlilik cüzdanlarınızı alabilirsiniz."
Bu ifadeler resmi nikah sırasında söylenmesi gereken temel ifadelerdir. Nikah memuru tarafından yönlendirilen çiftler, bu ifadelere uygun şekilde cevap vermelidir.

Nikah memuru tarafından çiftlere "Evet" demeleri istenir.
Çiftlere "Evlilik birliği kurmak istiyor musunuz?" diye sorulur.
Çiftlerin "Evet" demesinin ardından nikah memuru çiftleri evli ilan eder.
Çiftlere "Evlilik cüzdanınızı gösterir misiniz?" diye sorulur.
Nikah kıyılırken çiftlerin şahitleri de hazır bulunur.

Nikah memuru tarafından çiftlere "Evet" demeleri istenir.
Çiftlere "Evlilik birliği kurmak istiyor musunuz?" diye sorulur.
Çiftlerin "Evet" demesinin ardından nikah memuru çiftleri evli ilan eder.
Çiftlere "Evlilik cüzdanınızı gösterir misiniz?" diye sorulur.

T

İlk Kabeʼyi Yapan Kimdir?

T

Htc Üretim Yeri Neresi?

1. Konular

1. 1.280.271
  2. Mesajlar

1. 1.677.493
  3. Kullanıcılar

1. 31.451
  4. Son üye

Geri