- Katılım
- 27 Ara 2022
- Mesajlar
- 341,790
- Tepkime puanı
- 45
Restoran menüsü nasıl olmalı?
Restoran Menüsü Nasıl Hazırlanır?Yemek menüsü nasıl yapılır?
Menü Nasıl Hazırlanır?
- Ekipman gereksinimlerinin belirlenmesi.
- Personel sayısı ve kabiliyetini baz alarak menünüzün oluşturulması
- Alerjen gıdaların ve beslenme tercihlerinin göz önünde bulundurulması
- İşletme boyutlarını baz alarak seçim yapılması
- Menü öğelerinin işletmenizin konseptine ve türüne uyumluluğu.
Menü Nasıl Olmalı?
Menü Hazırlarken Dikkat Edilecek Noktalar
- Bir menü, her kişiye uygun olacak şekilde esnek olmalıdır.
- Beslenme bilgileri dikkate alınarak doğru beslenme fırsatı yaratacak menüler planlanmalıdır.
- Sıralama kurallarına uymalıdır.
- Fiyat fazla yüksek olmamalıdır.
- Mevsimlik sebze ve meyveler kullanılmalıdır.
Menü tasarımında dikkat edilmesi gereken temel ilkeler nelerdir?
Restoran Açmak İsteyenlerin Menü Hazırlarken Dikkat Etmesi Gereken 9 Mühim DetaySupper menü nedir?
Supe (Supper) Mönü: Akşam geç saatlerde tiyatro, sinema, opera, balo çıkışında alınan öğün türüdür. Akşam yemeğine oranla daha hafif ve genellikle soğuk yiyeceklerden oluşur.
Klasik menü nedir?
Klasik menüde başlangıç yemeği (ordövr tabağı) yoktur. Menü hazırlanırken, yemekler dengeli beslenme kurallarına göre hazırlanır. Yani, yapılacak yemeğin besin değeri (yağ, karbonhidrat, protein, vitamin ve mineraller) kişinin ihtiyaçları göz önüne alınarak hesaplanır. Bu nedenle menüye benzer yemekler konulmaz.
Menü Planlamanın Önemi Nedir?
İyi bir menü planlama, tüketiciyi tatmin eder; çalışan personelin motivasyonunu artırır; servisin düzenli yürümesini sağlar; maliyet kontrolünü kolaylaştırır; personel araç, gereç ve yiyecek gereksinimlerini belirler ve yönetimi başarılı kılar (Beyhan ve diğ., 1995; Kutlay ve diğ., 1997).Menü tipleri kaça ayrılmaktadır?
Yemekler arasında seçim yapılmasına göre menü tipleri seçmeli-alakart (ticari kurumlara uygun), kısmi seçmeli –tabldot menüler (yemeklerden sadece birini seçme hakkı verilir, örneğin salata veya tatlı), set-seçimsiz (seçme şansı yoktur, genellikle 3-4 kap yemekle sınırlandırılmıştır) olmak üzeredir.
Zamana göre menü türleri nelerdir?
Menü Türleri Zamana göre; kahvaltı, öğle, akşam, geç kahvaltı (brunch), gece ya da geç aksam yemeği (supe-supper) kaliforniya, oda servisi ve çocuk menüleri şeklinde sınıflandırılmaktadır. Fiyat ölçütüne göre; tabldot, alakart, dönüşümlü, günün menüsü, fix menü şeklinde sınıflandırılmaktadır.