Son Konular

Risk alma davranisi ne demek?

Prostat nedir ve neden olur?

TikTok Kesfete hangi saatlerde video atilmali?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
-225

Risk alma davranışı ne demek?

Risk alma davranışı; bireyin sağlığını tehdit eden, hayati tehlike yaratan hastalık veya ölümle sonuçlanma ihtimali olan davranışlar olarak ifade edilmektedir (Alexander ve diğerleri, 1990; Smith, 2001).

Riskli davranışlar Nelerdir?

Riskli davranışlar, ergenlik döneminde sık karşılaşılan davranışlardır. Alikaşifoğlu (2008) riskli davranışları doğrudan ya da dolaylı olarak gençlerin sağlık ve iyilik hallerini ve yaşamlarını etkileyen ve potansiyel olarak olumsuz sonuçları olabilecek davranışlar olarak tanımlamaktadır.
Ergenlerde Riskli davranışların nedenleri nelerdir?
Ergenlikte Riskli Davranışlar Ne Şekilde Ortaya Çıkar?
Riskli cinsel davranış nedir?
Evlilik öncesi heyecan arama birden fazla kişi ile cinsellik, kondomsuz cinsellik ve yabancılarla cinsellik şeklinde üç çeşit riskli cinsel davranış ile ilişkili bulunmuş, cinsel ilişkiden önce ve ilişki esnasında alınan uyuşturucu ve alkol yardımı ile riskin yükseldiği belirlenmiştir (Zuckerman 2007).

Ergenlerde Cinsel Eğitim Nedir?

Genel anlamda cinsel eğitim; çocukların ve ergenin bedensel, duygusal, sosyal, zihinsel ve cinsel gelişimlerini takip etmek, kız ve erkek rollerini kabul etmesine, kendi cinsinin özellikleri ve karşı cinsin özellikleri ile bir bütün içinde yaşamasına yardımcı olmak amacıyla verilen bilgilendirme ve bilinçlendirme …

Ergenlerde Cinsel Eğitim Nasıl Olmalı?

Gençlere cinsel eğitim verirken önce ergenlikte cinsel gelişim detaylarıyla anlatılmalıdır. Ardından cinsel birliktelik ve korunma hakkında bilgi verilmelidir. Aile mutlaka cinsellikle ilgili kültürel değerlerini de gence anlatmalıdır.

Geri
Üst Alt