<
Modoratör
Yeni Üye
Risk yönetimindeki usul ve esasları belirleme yetkisi kime aittir?
Yönetim kurulu, bankanın hedefleri ve risk algılamasıyla uyumlu risk yönetimi strate- jileri ile risk politikalarının onaylanmasından sorumludur. Yönetim kurulu, üst yönetimin ge- rekli süreçleri tesis ettiğini ve uygulamaları yürürlüğe koyduğunu gözetmelidir.
Bankalarda risk yönetimi Nedir?
Risk Yönetimi Politikaları Banka, müşteriler, yasal merciler ve diğer paydaşların gözünde itibar riski yaratacak her türlü işlem ve faaliyetten kaçınarak, itibar riskini değerlendirir ve yönetir.
Ülkemizde risk yönetimi ile ilgili olarak düzenlemeler ve bankaların bu düzenlemelere uyumu kim tarafından gerçekleştirilmektedir?
Yasal Düzenlemeler Risklerin raporlanması süreci, risk yönetimi fonksiyonunu icra etmekte olan birimlerin üst düzey yönetimlerine yaptıkları dahili raporlamalar ve Bankacılık Düzenleme ve Denetle- me Kurumu'na (BDDK) yapılan yasal raporlamalar şeklinde gerçekleştirilmektedir.
Bankalarda risk ne demek?
Bankalarda risk ne demek?
Kredi riski, kişilerin kullandıkları kredinin ana parasının ve/veya faizlerinin borçlu tarafından ödenememesi olasılığıdır. Böyle bir durum karşısında bankalar zarara girmektedir. Böyle durumlarda bankaların hem sermaye gereksinimleri artar hem de yeni kişilere kredi verilme imkânı azalır.
Bankaların riskleri nelerdir?
Bankaların riskleri nelerdir?
Faiz Riski. Faiz riski bir bankanın varlık ve yükümlülükleri arasın-
Spesifik risk ne demek?
Spesifik risk, bankanın alım satım hesapları içerisinde takip edilen finansal enstrümanlara ilişkin pozisyonlarda, olağan piyasa hareketleri dışında, bu pozisyonları oluşturan finansal enstrümanları ihraç veya garanti eden ve ödeme yükümlülüğünü üstlenen kuruluşların yönetimlerinden ve mali bünyelerinden …