Modoratör
Efsanevi Üye
Rokfor peyniri nasıl bulundu?
Bu peynir çeşitleri arasında yer alan rokfor peyniri, Fransa'da üretilen bir süt ürünüdür. İlk olarak Güney Fransa'da üretilmeye başlanan eşsiz lezzete sahip bu peynir, günümüzde endüstriyel koşulların gelişmesi sayesinde dünyanın her bölgesinde imal edilebilmektedir.
Rokfor ne zaman yenir?
Yapılışı zor ve zahmetli olan ama bir o kadar da faydalı olmasıyla bilinen bu peyniri Fransızlar özellikle hafif akşam yemeklerinden sonra tüketmeyi tercih ederler. Kahvaltılarda sadece tadımlık olarak ikram edilen rokfor peyniri tam bir gurme peyniridir.
Danish Blue Cheese nasıl yenir?
Danish Blue Cheese nasıl yenir?
Vakumlanmış paketlerde satışa sunulan peynir, meyvemsi ve aromatik içeceklerin yanında güzel bir lezzet oluşturur. Kahvaltılarda sıcak ekmeğiniz için farklı bir lezzet arıyorsanız Danish Blue ihtiyacınız olan aromayı size sağlar.
Konya peyniri nasıl yapılır?
Peynir, özellikle koyun sütünün artmış olduğu bahar aylarında elde üretilmektedir. Konya ve Karaman çevresinde üretimi yapılmakta olan peynir sadece koyun değil aynı zamanda inek ve keçi sütlerinden de elde edilmektedir. Küflü peynir, yağdan arındırılmış süt ile yapılmakta ve tüketime sunulmaktadır.
Rokfor peyniri hangi ülkeye ait?
Roquefort peyniri ya da Rokfor peyniri Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynirdir.
Rokfor peyniri nasıl yenir?
Rokfor peyniri nasıl yenir?
Rokfor peyniri tereyağı gibi yumuşak bir tada sahip olduğu için özellikle kırmızı şarap yanında yenir ve kahvaltıda da tadımlık olarak tüketilebilir. Peynir tabağı hazırlarken kullanılan rokfor, lüks restoranlarda tereyağı ile birlikte servis edilir.
Rokfor peyniri zararlı mı?
İşte küflü peynirin vücudumuz üzerinde zararları… Diyetisyen Cansu Arslan, kırmızı, siyah ve bej renkli küf barındıran peynirlerin insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini, hatta mikotoksin/aflatoksin varlığıyla kansere sebep olabileceğini bu nedenle tüketilmemeleri gerektiğini belirtti.