- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.265
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1.115
- Puan
- 113
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.638
- Meslek
- Webmaster
Roux malzemeleri nelerdir?
Roux yani meyane, helvaların ve farklı yemeklerin kıvamını ve tadının temelini oluşturan özel bir karışımdır. Meyanenin ana malzemesi tereyağı ve undur. Bu iki bileşen kavrularak roux elde edilir. Meyanenin özelleşmiş versiyonlarında tarife su ve süt de eklenebilmektedir.
Roux nedir çeşitleri nelerdir?
Roux Çeşitleri Rengi hafif sarımsı olduğunda meyane hazır demektir. Beyaz roux genellikle çorbalarda, tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır. , Sarı Roux: Sarı meyane hazırlanırken un ve yağ miktarı yine eşittir ancak kavrulma süresi yaklaşık 4-5 dakikaya dek çıkar. Bu da meyanenin renginin daha sarı olmasını sağlar.
Roux hamuru nasıl yapılır?
Profesyonel mutfaklardaki adıyla 'roux' -aynı zamanda meyane olarak da biliniyor-, unun ve yağın eşit miktarda kavrulmasıyla elde ediliyor. İyi bir meyane elde etmek içinse una eklediğiniz yağı iyice emdirip macun kıvamını alana kadar durmaksızın karıştırmak gerekiyor.
Yemeğin Meyanesi ne demek?
Çorbalara ve yemeklere lezzet ve kıvam kazandırmak için un ve tereyağı ile hazırlanan bir çeşit sos. Meyane hazırlanırken kıvam oluştuğunda ilk elde edilen ürüne beyaz meyane, bu ürünün daha uzun süre pişirilmesi ile elde edilen koyu renkli ürüne kahverengi meyane adı verilir.
Temel soslar nelerdir?
Böylece temel soslar; bechamel, espagnole, veloute, hollandaise ve tomato sos olmuştur….Temel Soslar
- Beşamel Sos (Bechamel Sauce)
- Hollandez Sos (Hollandaise Sauce)
- Domates Sos (Tomato Sauce)
- Velute Sos (Veloute Sauce)
- Espanyol Sos (Espagnole Sauce)
Unla meyane nasıl yapılır?
Meyane hazırlamak için tereyağı ya da başka bir katı yağı saplı bir tencerede eritip içine yavaş yavaş, aynı miktarda un ekleyin. Un, yağı eşit şekilde emene ve düzgün dokulu bir macun elde edene kadar hiç ara vermeden nazikçe karıştırın. Meyaneyi ne kadar uzun pişirirseniz o oranda un kokusu azalır ve rengi koyulaşır.
Karıştırma kabında yumurta sarısı, un ve yoğurt boza kıvamında koyu bir kıvam alacak şekilde çırpılır. Terbiyenizi çorbaya katarken çorbanın kısık ateşte olması önemlidir. Karışım yoğurt içerdiğinden yoğurdun kesilmemesi için çorbadan bir kepçe alınarak terbiye ile karıştırılır ve çorbaya öyle ilave edilir.
Burger sos içinde ne var?
Ayçiçek yağı, su, domates püresi (%15), sirke, şeker, glukoz-fruktoz şurubu, yumurta sarısı (%4.1), tuz, modifiye nişasta, dereotu (%1.1), arpa maltı sirkesi, melas, invert şeker şurubu, soğan, demirhindi ekstratı, sarımsak, baharat karışımı, limon yağı, hardal tozu (%0.4), kıvam artırıcı (ksantan gam, guar gam), aroma …
Nişasta slurry nedir?
Mısır, patates veya buğday nişastası yüksek derecede kıvam verme ve bağlama özelliklerine sahiptirler. Bu tip nişastaların soğuk su ile karıştırılarak hazırlanmasına slurry denir. Slurryler, önceden hazırlanarak bağlanmak istenen yiyeceğe ilave edilerek çok hızlı sonuç almanıza yardımcı olur…
Nusret Burger nasıl yapılır?
Evde Mükemmel Hamburger (Nusret Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram sadece bir kez çekilmiş kıyma.
- 2 yemek kaşığı hardal.
- 2 yemek kaşığı barbekü sos.
- 1 orta boy soğan rendesi.
- 2 diş sarımsak rendesi.
- 1 çay bardağı galeta unu.
- 1 adet yumurta.
- 1 çay kaşığı kimyon.
Slurry ne demek Gastronomi?
Mısır, patates veya buğday nişastası yüksek derecede kıvam verme ve bağlama özelliklerine sahiptirler. Bu tip nişastaların soğuk su ile karıştırılarak hazırlanmasına slurry denir.
Bör Manye nedir?
Beurre Manie (Bör Manye) Eşit miktardan tereyağı (pişmemiş) ve unun karıştırılmasıyla elde edilen bir bağlayıcı olarak biliniyor. Bağlanmak istenen sosa ya da yemeğe ufak parçalar halinde kopartılıp atılmasıyla bağlama işlemi yapılır.
Big Mac sosu nasıl yapılır?
Et kenarda beklerken Big Mac'in efsane sosunu hazırlayacağız. 2 çorba kaşığı mayonezi, 3 çay kaşığı ketçap ve 1 çay kaşığı hardal ile karıştırın. Üzerine, küçük küçük doğranmış 1 tane Alman kornişon turşusu, 3-4 tane kapari ve 1 arpacık soğanı ekleyin. Turşunun suyundan da 3-4 tatlı kaşığı kadar koyun.