Modoratör
New member
Sade dondurma bileşiminde neler bulunur?
Dondurma bileşimine giren maddelerin henüz dondurulmamış haldeki karışımına dondurma miksi denir. Dondurmanın yapısını hava kabarcıkları, buz kristalleri, yağ globülleri, şeker, protein ve stabilizerler oluşturur.Dondurma erimeden nasıl taşınır?
Dünyaca ünlü Kahramanmaraş dondurmasının, eksi 80 dereceye kadar soğutma yapabilen ve saf karbondioksit gazı ile üretilen kuru buz sayesinde dünyanın öteki ucuna bile ulaştırılabildiği belirtildi.Tüm ürünlerle birlikte sütü orta ateşte iyice kaynatın. İyice karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Dondurma sütünü buzdolabında soğuttuktan sonra 1000 g ovaleks toz şanti tozu ilave edip dondurma makinesinde çevirin. Gıdada kullanım içindir.
Dondurmanın özellikleri nelerdir?
Dondurmanın özellikleri nelerdir?Dondurma süt, şeker, glikoz şurubu, salep, süt yağı, vanilya, meyve püresi, çeşitli kuru yemişler, çikolata veya kakaodan yapılan, besleyici değeri yüksek olan bir tatlıdır. Dondurma; karbonhidrat, protein, kalsiyum, fosfor, demir, çinko, magnezyum, sodyum, potasyum, A, B, C, D ve E grubu vitaminleri içerir.
Dondurmanın hammaddesi nedir?
Dondurmanın hammaddesi nedir?Kısaca dondurmanın hammaddesi, sadece ve sadece salep, süt ve şekerden oluşuyor. Beyaz renkli olan dondurmalarda salep rahatlıkla kullanılırken, meyveli dondurmalarda, renklerini bozduğu için salep yerine çam sakızı konuluyor.
Dondurma erimemesi için ne yapılır?
İskoçya'da da erimeyen dondurma yaptılar Araştırma neticesinde soya fasulyesinde doğal olarak bulunan 'BsIa' isimli proteinin dondurma içindeki su, yağ ve havayı bir arada tuttuğunu ve dondurmaların daha yavaş erimesine sebep olduğu keşfedildi.Dondurma kaç saatte erir?
Donduma ısıya karşı çok duyarlı ve hızla eriyen bir gıda maddesi olması nedeniyle, dondurucudan çıktığı an iyibariyle zamanla yarış başlar. 1-Dondurmada şoklu buzlama sistemi en az 6 saat olup 12 – 24 – 48 ve en uzun 72 saate kadar muhafaza etme etkisine sahiptir.Keçi sütü kendine özgü aromasıyla dondurma yapımında aranılan süt çeşididir ve sınırlı üretimi sebebiyle belirli oranlarda inek sütüyle karıştırılarak kullanılabilmektedir. Son yıllarda her ne kadar üretim miktarı artış göstermiş olsa da bu artışın devamlılığını sağlamak önemlidir.