Modoratör
Efsanevi Üye
Safer ayı son çarşamba günü ne zaman?
Diyanet 2021 dini günler takvimi ile safer ayının tarihi açıklandı. Takvime göre, safer ayı bu yıl 8 Eylül 2021 Çarşamba günü itibarıyla başlayacak olup, 6 Ekim'de sona erecek. SAFER AYINDA NASIL İBADET EDİLİR?
Safer ayı belalardan korunmak için neler yapılmalıdır?
Safer ayında belalardan korunmak için günahlara bolca tövbe etmeli, istiğfar çekmeli ve kaza namazı kılınmalıdır. Aynı zamanda sadaka verilmeli ve salavatlar getirilmelidir. Bunların yanı sıra Safer ayının ilk çarşamba gecesi, kaza namazı kılınır. Bu ay içerisinde de diğer aylarda olduğu gibi oruç tutmak mümkündür.
Safer ayında halının altına para koymak doğru mu?
Safer ayında halının altına para koymak doğru mu?
Safer ayı Cahiliye Arapları tarafından uğursuzluk ayı olarak tanımlanmıştır. Cahiliye dönemi Araplarından kalma bu inanış nedeniyle Safer ayında halının altına para koymanın sonra o parayı Safer ayının son çarşambası bir yere bağışlamanın kişiyi ve ailesini belalardan koruyacağına inanılır.
Safer ayı ilk çarşamba namazı nasıl kılınır?
Müslümanlar, sabah namazından (imsaktan) önce 4 rekat nafile namaz kılar. Safer ayı ilk çarşamba namazında her rekatta Fatiha'dan sonra 17 kere Kevser Suresi, 5 kere İhlas Suresi, 1 Felak Suresi, 1 kere de Nas Suresi okunup selam verilir.
Safer ayında hangi zikirler yapılır?
SAFER AYI ZİKİRLERİ "Allah'ım safer ayında bize bereket ver! Mutluluk ve Galibiyetle bitirmemizi nasip et." "YA DAFİAL BELAYA İDFA' ANNEL BELAYA FALLAHÜ HAYRÜN HAFİZAN VE HÜVE ERHAMÜRRAHİMİN İNNEKE ALA KÜLLİ ŞEY'İN KADİR."
Safer ayı uğursuz mu?
Safer ayı uğursuz mu?
Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.) böyle bir anlayışı reddetmiş ve "Safer ayında uğursuzluk yoktur" buyurmuştur (Buhari, Tıb, 19). Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli de yoktur.
Safer ayında hangi dualar edilir?
SAFER AYI DUASI 11 defa "Salat-i Müncine (Salaten Tüncina) duası okunur. " ALLAHÜMME BARİK LENA Fİ ŞEHR-İ SAFER VAHTİM LENA BİSSAADETİ VEZZAFER." Anlamı: "Allah'ım safer ayında bize bereket ver!
Safer ayı ne zaman halının altına para koyma?
Bunlardan bir tanesini aynen yazıyorum: "Her kim Safer ayının ilk Çarşambası evinde en çok ayak bastığı yerdeki halının altına bütçesi yettiğince sadaka niyeti ile para koyarsa ve safer ayının son Çarşamba günü o parayı bir ilim meclisine yahut ihtiyaç sahibi bir fakire verirse Safer ayında inecek olan 320 bin beladan …
Safer ayında sadaka verilir mi?
Safer ayında sadaka verilir mi?
Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır. Kamer aylarının ikincisi olan Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.
Safer ayında nasıl niyet edilir?
"Bismillâhirrahmânirrahîm: Allah'ım; hamd ve şükür Sana mahsustur! Minnetim Sana'dır! Ben Senin kulunum; ve ben bundan dolayı huzurluyum! Nefsimi, dînimi, dünyamı, âhiretimi, işlerimin sonunu ve amelimi Sana emânet ediyorum.
Safer ayında hangi duaları okumalıyız?
Safer ayı nasıl bir aydır?
Safer ayı nasıl bir aydır?
Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.