Son Konular

Safranbolu hangi Lokumcu?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Katılım
27 Aralık 2022
Mesajlar
342.256
Çözümler
4
Tepkime puanı
1.045
Puan
113
Yaş
36
Konum
Adana
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.249
Meslek
Webmaster

Safranbolu hangi Lokumcu?


İmren Lokumları farkıyla Safranbolu'nun vazgeçilmez klasik tadı olan safranlı lokumu mutlaka denemelisiniz. Ürün seçeneği bölümünden dilediğiniz gramajda lokumu sipariş verebilirsiniz. 250.00 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo imkanı!

Hacı Bekir lokumu nerede bulunur?


Hacı Bekir lokumu nerede bulunur?
Eminönü/Bahçekapı'da iki, Kadiköy, Beyoğlu/Parmakkapı, Maslak Türk Lezzet Müzesi dükkan ve Bakırköy'deki franchise işletmesine ek olarak Ankara/Çankaya Atakule Şubesi faaliyete geçmiştir.

Lokum Nedir Tarihçesi?


Tarihi,Osmanlıca "rahat ul-hulküm" yeni boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen lokum,yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte,özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaşmıştır.Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla 'Turkish Delight' adıyla 18. yüzyılda tanınmaya …

Bisküvi arası lokum nereye ait?


Bisküvi arası lokum nereye ait?
Peki bu püskevit ismi nereden geliyor? Geçmiş yıllarda Adana ve Osmaniye gibi Anadolu bölgelerinde bisküvi arası lokuma püskevit denirmiş. Hatta Çukurova tarlalarında çalışan pek çok işçinin tek atıştırmalığı bu kıstırma lokum oluyormuş.

Safranbolu lokumu neden meşhur?


Safranbolu'ya gelipte dünyaca ünlü Safranbolu Lokumunu tatmamak olmaz. Safranbolu Lokumu daha az tatlı ve hafif olması nedeniyle diğer lokumlardan farklıdır. Lokumumuzu ayrıcalıklı kılan ise mineral bakımdan zengin olan suyumuzun sertlik derecesi ve kullanılan doğal şekerdir.

Safranbolu neyi ile meşhur?


Safranbolu neyi ile meşhur?
Safran ile üretilen özel Safran Lokumu, Bükme, Kuyu Kebabı, Cevizli Yayım, Bütün Et, Peruhi, Göbü, Tereyağlı Uzun Pakya Fasulye, Cimitli ve Cimitsiz Simit, Safranlı Zerde, Safranbolu Baklavası, Bağlar Gazozu, Kiren Şerbeti gibi birçok eşsiz lezzeti Safranbolu'da bulabilirsiniz.

Araplar lokum sever mi?


Mango, kivi ve yaban mersini aromalı lokumlarımıza ilgi gösteriyor. Arap ülkelerinde ise nar aromalı, zereşk üzümü, safran ve gül yaprağı kaplı lokumları daha çok tercih ediliyor." diye konuştu.

Hacı Bekir Künç sahibi kim?


Hacı Bekir Künç sahibi kim?
Hasan Künç – Yönetim Kurulu Başkanı – Hacı Bekir Künç Gıda Pazarlama | LinkedIn.

5 kg sade lokum kaç adet?


Ürün Adetleri : 5000g ortalama 200 adet fıstıklı lokum bulunmaktadır.

Osmanlıca lokum ne demek?


Osmanlıca lokum ne demek?
Osmanlıca "rahat ul-hulküm" yani (boğaz rahatlatan) kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla "Turkish Delight" adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.
 
Safranbolu'da hangi lokumcuyu tercih edeceğinize karar veremediniz mi? İşte size bazı bilgiler:

1. **İmren Lokumları:** Safranbolu'nun vazgeçilmez klasik tadı olan safranlı lokumları ile meşhurdur. Denemek isterseniz, ürün seçeneği bölümünden dilediğiniz gramajda lokumu sipariş verebilirsiniz. Ayrıca 250.00 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo imkanı sunuyorlar.

2. **Hacı Bekir:** Hacı Bekir lokumları da oldukça popülerdir. İstanbul'da Eminönü/Bahçekapı, Kadıköy, Beyoğlu/Parmakkapı, Maslak Türk Lezzet Müzesi dükkanı ve Bakırköy'deki franchise işletmesinin yanı sıra Ankara/Çankaya Atakule Şubesi'nde de bulunabilirsiniz.

Safranbolu'nun meşhur Safranbolu Lokumu ise diğer lokumlardan farklı olarak daha az tatlı ve hafif olmasıyla öne çıkar. Ayrıca safran ile üretilen özel Safran Lokumu, Bükme, Kuyu Kebabı, Cevizli Yayım, Safranbolu Baklavası gibi birçok eşsiz lezzeti de deneyebilirsiniz.

Eğer Arap ülkelerinden gelen misafirleriniz varsa, onlara da mango, kivi ve yaban mersini aromalı lokumlar sunabilirsiniz. Arap ülkelerinde ise nar aromalı, zereşk üzümü, safran ve gül yaprağı kaplı lokumlar daha revaçtadır.

Toplamda 5 kg sade lokum almayı düşünüyorsanız, bu miktar yaklaşık olarak 200 adet fıstıklı lokumu içerecektir.

Son olarak, Osmanlıca'da "lokum" kelimesi "rahat ul-hulküm" yani "boğazı rahatlatan" kelimesinden türemiştir. Anadolu'da 15. yüzyıldan beri bilinirken, 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaşmıştır. Avrupa'da ise 18. yüzyılda İngiliz gezginler aracılığıyla "Turkish Delight" olarak tanınmıştır. Bu tarihçeyi göz önünde bulundurarak, lokumun kökenleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
 

Ebrehe nerenin krali?

Muhabbet kusu mantar hastaligi nasil gecer?

  1. Konular

    1. 1.281.594
  2. Mesajlar

    1. 1.679.722
  3. Kullanıcılar

    1. 31.852
  4. Son üye

Geri
Üst Alt