Modoratör
New member
Sağlık Bakanlığı Hangi gıda kontrolünden sorumludur?
a) İthal ettikleri, ürettikleri, işledikleri, imal ettikleri, depoladıkları, dağıttıkları, satışa sundukları tüm gıda ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerde gıda güvenliğinin ve kalitesinin sağlanmasından müteselsilen sorumludur.5179 sayılı kanun yürürlükte mi?
» GIDALARIN ÜRETİMİ, TÜKETİMİ VE DENETLENMESİNE DAİR 560 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME (5179 SAYILI KANUN İLE 05.06.2004 TARİHİNDE YÜRÜRLÜKTEN KALDIRILMIŞTIR) » TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI.Gıda mevzuatı; gıda maddelerinin taşıması gereken asgari kalite ve hijyen kriterlerini belirleyen bir kurallar dizisidir. Gıda mevzuatının hazırlanmasındaki temel amaç, gıda güvenliğinin sağlanarak hijyenik ve ekonomik açıdan tüketicinin korunmasıdır.
Gıda Kontrolü neden yapılır?
Gıda Kontrolü neden yapılır?Tüketicinin sağlık açısından korunması, gıda güvenliğinin sağlanmasına yöneliktir. Gıda güvenliğinin sağlanması, kısaca gıdaların tüketici sağlığını olumsuz etkileyecek özellikte olmamasıdır. Bu açıdan özellikle biyolojik ve kimyasal bozulma ile kalıntı ve bulaşan kontrolü önemlidir.
5179 sayılı kanun ne zaman çıktı?
5179 sayılı kanun ne zaman çıktı?27.05.2004 tarihinde yayınlanan 5179 sayılı kanun, 560 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin kanun haline getirilmesi haricinde çok az değişiklik öngörmekteydi.