<
Modoratör
Yeni Üye
Sağlıklı patates kızartması nasıl yapılır?
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ben kızartma şeklinde kesin. Bir kap içerisinde malzemeleri karıştırıp yağlı kağıt serili fırın tesisine yayın, 200 derece pişirin. Güzelce kızarınca servis edebilirsiniz.
Patates kızartması sağlığa zararlı mı?
Böbrek hastalığı ve inme riskini artırır Patates kızartması, bazı sağlık problemlerine neden olan tuzla doludur. Yüksek oranda tuza sahip olan yiyecekleri tüketmek yüksek tansiyon riskini artırır. Dolaşım sistemine zarar veren bu beslenme, aynı zamanda kalp ve böbrek rahatsızlıklarına neden olabilir.
Fırında yağsız patates kızartması nasıl yapılır?
Fırında Yağsız Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesleri boydan ikiye bölün.
- Sonra istenen kalınlıkta kesin.
- Bir kapta baharatlar ve acı sosla harmanlayın.
- Yağlı kağıda yayın.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika ya da üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
En hızlı patates kızartması nasıl yapılır?
En hızlı patates kızartması nasıl yapılır?
Patates dilimlerini nişastalarını bırakması için tuzlu ve soğuk (buzlu) suda bekletin. Kızartma yağını derin bir tava ya da tencereye alıp yavaş yavaş kızdırın. Suyunu süzüp kağıt havlu yardımıyla kuruladığınız patatesleri kısık ateşte, derin yağda 3-4 dakika kadar pişirin. Aralarda karıştırmayın ve kızartmayın.
Patatesin çıtır olmasi icin ne yapmali fırında?
Patatesin çıtır olmasi icin ne yapmali fırında?
Fırında Çıtır Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pateslerimizi soyup, yıkayıp kurulayın.
- Sıvı yağ ve diğer baharatlar ile karıştırın.
- En son her patatesi tek tek mısır ununa arkalı, önlü bulayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Ketçap ve mayonez ile servis edebilirsiniz.
Fırında yağsız patates olur mu?
Fırında köz tadında patates, hiç yağ kullanmadan, sadece 2 malzeme ile yapabileceğiniz en pratik patates kızartması tarifidir. Yağsız olduğu için aynı zamanda en sağlıklı patates tariflerinden de biridir.