Modoratör
Efsanevi Üye
Şahin tavır ne demek?
Diplomaside de çok sık karşı karşıya kaldığımız şahin deyimi son dönemler içerisinde finans piyasalarında güvercin ile birlikte sık bir şekilde kullanımı olmaktadır. Şahin kelimesi konuşma dilinde agresif ve saldırgan anlamlarını bizlere hatırlatmaktadır ve bu durum finans jargonunda da aynı anlam karşılık gelmektedir.
Güvercin ve şahin ne demek?
Güvercin ve şahin ne demek?
Şahin: Merkez Bankalarının para politikalarında sıkılaşma eğiliminde olduğu zaman kullanılır. Güvercin: Merkez Bankalarının para politikalarını gevşetme eğiliminde olduğu süreçte kullanılır. Şahin teriminin tersidir. Karga: Merkez Bankalarının Şahin ya da Güvercin bir eğilimde olmadığında kullanılır.
Şahin politika ne demek?
Şahin politika ne demek?
Şahin terimi, daraltıcı para politikasını tanımlamak için kullanılır. Merkez bankacıları, faiz oranlarını artırarak veya merkez bankasının bilançosunu düşürerek para politikasını sıkılaştırmaktan bahsederlerse şahin oldukları söylenebilir.
Şahin açıklama nedir?
Diplomaside de çok sık karşılaştığımız şahin deyimi son dönemlerde finans piyasalarında güvercinle beraber çok sık kullanılıyor. Şahin kelimesi konuşma dilinde agresif ve saldırgan anlamlarını çağrıştırmakla beraber finans jargonunda da aynı anlamda kullanılmaktadır.
Şahin davranmak ne demek?
Şahin davranmak ne demek?
tuttuğunu koparan, becerikli olmak.
Borsada şahin duruş ne demek?
Borsada şahin duruş ne demek?
Bugün finans piyasalarında ise sıkı para politikalarını savunanlara şahin, gevşek para politikalarını savunanlara ise güvercin denilmektedir.
Borsada şahin güvercin ne demek?
Güvercin tutum ne demek?
Güvercin tutum ne demek?
Güvercin tutum ise finans piyasaları için gevşek politikalar demek.
Şahin gibi olmak ne demek?
Şahin gibi olmak ne demek?
Ayı piyasası ne demek?
3. aşamayı boğa döneminin bitişi olarak ifade etmek de mümkündür. Bu aşamada büyük satışlar ve sert düşüşler görmek mümkündür. Yaşanan bu sert düşüşler ise ayı piyasası olarak isimlendirilir.