Modoratör
Yeni Üye
Şahıslar e-imza alabilir mi?
e-İmzayı Kimler Alabilir? Bireysel olarak dileyen herkes e-imza başvurusunda bulunabilir.
E-imza fiyatı ne kadar?
e-İmza Fiyatları 1 Yıllık e-İmza 189,00 TL. 2 Yıllık e-İmza 249,00 TL. 3 Yıllık e-İmza 329,00 TL.
Kurumsal e-imza nasıl alınır?
Kurumsal e-imza nasıl alınır?
Kurumsal e-İmza başvurusu için gereken belgeler;
- Nitelikli Elektronik Sertifika taahhütnamesi ile başvuru formu,
- İmza sirkülerinin bir fotokopisi,
- Başvuran kişiye ait T.C.
- Son altı ay içinde Ticaret Sicil Memurluğu bünyesinden alınmış bir faaliyet belgesinin aslı olacak şekilde sıralanabilir.
E-imza ücretli mi?
E-devlet kapısında mobil imza kullanımı için hiçbir ücret talep edilmemektedir. Fakat GSM operatörleri tarafından ücretlendirilmektedir. Diğer bir GSM operatörü Turkcell'dir. Garanti Bankası, Turkcell online işlemler, Dijital Operatör Uygulaması veya Turkcell mağazalarından başvuru yapılabilir.
Normal vatandaş e-imza alabilir mi?
Gereken kimlik belgelerini sağlayan herkes elektronik imza alabiliyor. Şirketin ticari kişiliğine imza verilmiyor ama bir şirket yönetim kurulu başkanı e-imza ile şirket adına işlem yapabilir.
E-imza ve ıslak imza yerine geçer mi?
E-imza ve ıslak imza yerine geçer mi?
Evet e-İmza (elektronik imza), ıslak imza yerine geçer. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'na göre e-İmza, elle atılan imzanın aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan sayısal karşılığıdır.
E-imza kaç günde çıkar?
En Yakın PTT Merkezine Teslim Edilir. E-imzanız PTT Kargo ile adresinize 3 İşgünü içerisinde teslim edilir.
Kurumsal e-imza nerelerde kullanılır?
e-İmza nerelerde kullanılır?
- ÖSS, KPSS, LES, pasaport vb. başvuruları
- Kurumlar arası iletişimler.
- Sosyal güvenlik uygulamaları
- Sağlık uygulamaları
- Vergi ödemeleri.
- Elektronik oy verme işlemleri.
- İnternet bankacılığı
- Sigortacılık işlemleri.
E imzamı kaybettim ne yapmalıyım?
E imzamı kaybettim ne yapmalıyım?
Elektronik imzamı kaybettim ne yapmalıyım? E-imzanızı kaybetmeniz durumunda iptali için hemen e-imzaTR (+90 507 740 51 51) ile iletişime geçmelisiniz. Sonrasında başvuru ve ödeme işlemlerini tekrarlayarak yeni e-imzanızın oluşturulmasını talep edebilirsiniz.
E-imza ile mobil imza arasındaki fark nedir?
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.
E-imza kaç yıl geçerli?
Elektronik imza sertifikaları Türk vatandaşları için 3 yıl, yabancı uyruklular için 1 yıl süre ile geçerlidir. Elektronik imzanızın geçerlilik süresini 5 farklı şekilde öğrenebilirsiniz.