Sahlep Yapımı

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

Krep

T

Tavuk Şiş

<
T

theking

Sahlep Üretimi Tanımı İçin Gereçler
Kaynatmak için tencere metal çırpıcı
1 litre süt
2 tatlı kaşığı toz sahlep
İsteğe bağlı 2-3 yemek kaşığı toz şeker
Toz tarçın

Sahlep Üretimi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Sütü tencereye koyup kısık ateşte pişirmeye başlayın ısınıncaya kadar.
Toz sahlepi ve toz şekeri öbür bir kapta karıştırın.
Sonra ocağın üstündeki süte azar azar ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın ortalama 25-30 dk süt koyu bir kıvam alır.
Sahlep kokusu yayılınca artık bardaklara döküp servis edebilirsiniz.
Üzerine tarçını ekleyip içebilirsiniz afiyet olsun.
Sahlep İmali Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
T

Krep

T

Tavuk Şiş

Geri
Üst Alt