Modoratör
Yeni Üye
Salamura yaprağın suyu azalırsa ne yapmalı?
Yapraklar çok kısa bir zamanda çürümeye başlar. Ve geri dönüşü olmayabilir salamuranın suyu azaldığında aynı tarifteki gibi suyunu hazırlayın ve soğuduktan sonra yaprakların üzerine ilave edin. Bu şekilde asma yapraklarınız 2 sene hiç bozulmadan kalabilir.
Salamura suyu nasıl yapılır?
Salamura suyu nasıl yapılır?
Bir kavanozun içine 1 litre su doldurun. İçine 3 yemek kaşığı kaya tuzu ve 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edin. Kırılmış zeytinleri içine aktarın. Kavanozun ağzına kadar su ilave edin.
Yaprak suyu nasıl hazırlanır?
Salamura yapılacak yapraklar ince ve damarsız olmalıdır. Asma yapraklarını geniş bir tepsiye ya da temiz bir plastik kaba yerleştirin. İçme suyunu tencerede kaynatıp içine tuzu ve limon tuzunu ekleyin. Tuzlu suyu yaprakların üzerine döküp tepsinin ya da kabın üzerini bir tepsiyle kapatarak 12 saat kadar bekletin.
Salamura yaprak suyu neden taşar?
Salamura yaprak suyu neden taşar?
Tuzu az olursa yaprak erir. bunun telafisi yoktur. Tuzu çok olursa tuzlu olur kullanmadan bir gün önce çıkartıp duru suda bekletmek hatta bur kaç kez suyu süzmek gerekebilir. 3-4 gün sonra bidondan su taşabiliyor bunun için bidonumuzun altına bir leğen koyabiliriz.
Salamura yaprağa sonradan su konur mu?
Hazırladığınız karışımı soğuduktan sonra salamura yaprakların üzerine ilave etmelisiniz. Su ilave edildikten sonra kavanozun kapağını sıkıcı kapatmayı kesinlikle ihmal etmemelisiniz. Aksi takdirde yaşanacak sorunlar çok daha büyük olacaktır. Su ekleme durumunu taze yapraklarınız tükenene kadar mutlaka sürdürmelisiniz.
Salamura yaprağa su konur mu?
Salamura yaprağa su konur mu?
Salamura Yaprak Nasıl Kurulur Yapılışı: Büyük derin bir tencereye 7-8 litre su koyulur. Her litre su için 200 gram kaya tuzu suya eklenerek su kaynamaya bırakılır. Kaynayan su ocaktan alınır. İlk sıcaklığı geçince duman hafif azalınca kaynar tuzlu su yaprağın üzerine yavaşça dökülür.
Salamura yaprak bozulmadan nasıl saklanır?
Tuzlu su, kavanoza yavaş yavaş eklenir, suyun dibe inmesi beklenmelidir. Kavanoz ağzına kadar suyla doldurulduktan sonra, yaprakların üste çıkmasını önlemek için üzerine plastik bir parça veya temiz bir taş konulur. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılır. Serin bir yerde muhafaza edilir.