Son Konular

Sami Güçlü

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
2.607
Meslek
Webmaster
Unvan
Bakan

Doğum Tarihi
6 Eylül 1950

Ülke
Türkiye

Burç
Başak

6 Eylül 1950'de Konya Kuyulusebil'de doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Esmehan'dır. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Akademik hayatına Sakarya Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi'nde başladı.
İngiltere Leicester Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1989'da doçent, 1995'de İktisat Politikası Anabilim Dalı'nda profesör oldu.
Başbakanlık Başmüşaviri olarak çalıştı. İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Öğretim Üyesi, Dekan Vekili ve Yardımcısı, Senato Üyesi, Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Ders kitaplarının yanı sıra çok sayıda bilimsel makale ve tebliği yayınlandı.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Konya Milletvekili seçildi, 58 ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevinde bulundu.
İngilizce bilen Güçlü, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Soner Sarıkabadayı

Süha Tanyeri

Benzer Konular

• Soru Soru
Sami Süreyya Göksun Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi Sami Süreyya Göksun, 20. yüzyılın başlarında Türkiye'de doğdu. İstanbul'un tarihi semtlerinden birinde büyüyen Göksun, eğitim hayatına burada başladı. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, 1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru Soru
Sami Yusuf Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi Sami Yusuf, 21 Temmuz 1980 tarihinde İran'ın başkenti Tahran'da doğmuştur. Ancak, ailesiyle birlikte çok genç yaşta İngiltere'ye taşınmıştır. Yusuf, Londra'da büyümüş ve burada müzik eğitimine başlamıştır. Müziğe olan ilgisi, çocuk yaşlarda piyano ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru Soru
Ali Sami Yen Kimdir? Ali Sami Yen, Türkiye'nin spor tarihine damga vurmuş önemli bir figürdür. Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu ve ilk başkanı olarak bilinir. 20. yüzyılın başlarında Türk futbolunun gelişimine katkı sağlayan öncü isimlerden biridir. Erken Yaşamı ve Eğitimi Ali Sami Yen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru Soru
Sami Süer Kimdir? Sami Süer, Türkiye'nin kültürel ve sanatsal hayatında önemli izler bırakmış bir figürdür. Özellikle edebiyat ve tarih alanlarındaki çalışmalarıyla tanınır. İşte onun yaşamına dair detaylı bir bakış. Erken Yaşamı ve Eğitimi Sami Süer, 1965 yılında İstanbul'da doğdu. Eğitim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru Soru
Sami Süleyman Gündoğdu Kimdir? Erken Yaşamı ve Eğitimi Sami Süleyman Gündoğdu, 1950 yılında Ankara, Türkiye'de dünyaya gelmiştir. İlköğrenimini burada tamamladıktan sonra, lise eğitimini Ankara Fen Lisesi'nde tamamlamıştır. Eğitim hayatına büyük önem veren Gündoğdu, lisans eğitimini 1972...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  1. Konular

1. 1.281.771
  2. Mesajlar

1. 1.680.042
  3. Kullanıcılar

1. 31.874
  4. Son üye

Geri