Samsun İlkadım adı nereden geliyor?
Şu an Samsun'un ve Karadeniz Bölgesi'nin nüfus bakımından en büyük ve gelişmiş ilçesidir. 19 Mayıs 1919'da Atatürk, Samsun'a gelmesi ve bağımsızlığa giden ilk adımı burada atmasından dolayı ilçeye İlkadım adı verilmiştir.
İlkadım nereye bağlı?
İlkadım nereye bağlı?
Samsun'un merkez ilçelerinden birisi olan İlkadım ilçesi, güneydoğusunda Samsun'un Canik, güneybatısında Kavak ve batısında da Atakum ilçeleriyle komşudur ve kuzey, kuzeydoğu sınırları da Karadeniz'e kıyıdır.
İlkadım ilçesinde kaç mahalle var?
İlkadım ilçesinde kaç mahalle var?
İlkadım ilçesinde toplam 61 mahalle bulundu.
Samsun İlkadım Ne zaman ilçe oldu?
"İlkadım" , "Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması hakkındaki 22.03.2008 tarih ve 5747 sayılı Kanun" ile Gazi ve Yeşilkent ilk kademe belediyeleri tüzel kişiliklerinin kaldırılarak mahalleleri ile birlikte, İlkadım İlk Kademe Belediyesine katılması ile ilçe statüsüne kavuşmuştur.
İlkadım nasıl bir yer?
İlkadım nasıl bir yer?
samsun un yeni ilce olan semti. gazi ve ilkadım semtlerinin birleşmesiyle 2008 yılında kurulmuş olan samsun'un en merkezi ve en büyük ilçesi. aynı zamanda karadeniz bölgesi'nin de en gelişmiş, büyük ve kalabalık ilçesidir.
Samsun eski adı nedir?
Samsun eski adı nedir?
XII.ve XIII. asırlardaki Türk kaynaklarında Samsun ismi kullanılırken aynı tarihlerdeki Batı kaynaklarında ise "Sampson" adı kaydedilmektedir. Gerek Samsun gerekse Sampson kelimelerinin Amisos'tan tahvil edildiği şüphesizdir.
İlkadım belediye başkanı kim?
Mustafa DemirSamsun / Belediye başkanı
Atakum'da kaç tane mahalle var?
Atakum'da kaç tane mahalle var?
Atakum ilçesinde toplam 55 mahalle bulundu.
Samsun 56 lar hangi mahalle?
Samsun 56 lar hangi mahalle?
bir de sadece kılıçdede mahallesi değil, bahçelievler ve istasyon mahalleleri de bu semti oluşturur. ilkadım ilçesi sınırlarındadır. samsun'un en merkezi yeridir denilebilir, çoğu sosyalleşme yerine buradan yürüyerek gitmek mümkündür.
Samsun Merkez ilçesi hangisi?
Merkez ilçeler:
- Atakum.
- Canik.
- İlkadım.
- Tekkeköy.
Samsun Atakum nasıl bir yer?
Samsun Atakum nasıl bir yer?
Atakum, Samsun ilinin hem doğal güzellikleri hem de tarihi ve turistik yerleriyle çeşitli aktiviteleri içerisinde barındıran bir ilçesidir. Denize girilebilecek halka açık plajları, şehir merkezine yakın olmasına rağmen yemyeşil alanları ve etrafında tarihi mekanları görülmeye değerdir.
Samsun nereler gezilir?
Samsun nereler gezilir?
Samsun'da Gezilecek Yerler
- 1- Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi.
- 4- Tütün İskelesi ve Kurtuluş Yolu.
- 5- Bandırma Vapuru ve Milli Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi.
- 6- Milli Kurtuluş Anıtı
- 7- Onur Anıtı
- 8- İlkadım Anıtı
- 9- Amazon Adası, Batı Park.
- 10- Amisos Tepesi.
Amisos ne anlama gelir?
Daha sonraları şehir Luvice "Ana tanrıçanın şehri" anlamına gelen Amissa (ya da Amissavana) adını almış, Grekler tarafından Amisene olarak telaffuz edilen bu ad zamanla Amisou (Grekçe: Αμισού) ve Amisos (Grekçe: Αμισός) biçimlerine dönüşmüştür.
Samsunlular Karadenizli mi?
Samsunlular Karadenizli mi?
Samsunda laz yoktur. Aslında çok Laz vardır. Lazca konuşan Laz sayısı azdır. 1877/78 yılları arasında Samsun özellikle Bafra, Çarşamba ve Ladik bölgesi tüm Karadeniz'in kıyı şeridi Rize, Artvin bölgesinden yoğun göç almıştır.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu?
31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimlerden birinci sırada çıkıp Samsun büyükşehir başkanı olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Mustafa Demir, 2021 yılı itibarıyla bu görevi sürdürmektedir.